preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Posjet predstavnika Udruženja građevinara njemačke pokrajine Hessen

Autor: Daniela Usmiani, 28. 10. 2021.

Srednju školu Bedekovčina posjetili su članovi Udruženja građevinara njemačke pokrajine Hessen, Verband Baugewerblicher Unternehmer Hessen e.V. (BGVH). Susret je organiziran na poticaj Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj i njihova predsjednika Marija Šuška, koji je partner škole u Erasmus+ projektu "Work for Future". Ovim zanimljivim projektom učenici Srednje škole Bedekovčine, odnosno učenici trogodišnjih obrtničkih zanimanja, otići će sljedeće godine obavljati stručnu praksu u Njemačku.

Gostima škole predstavljeni su prostori u kojima se odvija nastava, programi u kojima se educiraju učenici te su posjetili i nekoliko razreda tijekom nastave. Posebno ih je zanimao rad Laboratorija za ispitivanje materijala, kao i poligon za praktičnu nastavu školu gdje su gosti iz Njemačke dobili uvid u način i uvjete provođenja stručne praktične nastave.

Susretu gospodarstvenika i djelatnika škole prisustvovali su i predstavnici Krapinsko-zagorske županije, ravnateljica Zagorske razvojne agencije, predstavnici Obrtničke komore KZŽ-a, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, Udruženje obrtnika Bedekovčina te predstavnici Općine Bedekovčina.

Službeni posjet završen je dogovorima za buduću suradnju između predstavnika Udruženja građevinara i Srednje škole Bedekovčina, kao i najavom novog susreta sljedeće godine.

Galerija
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju