preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Zelena čistka (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 24. 4. 2017.

 

 

I naši učenici priključili su se akciji ''Zelena čistka'', dijelu globalne akcije World Cleanup koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada. Ideja je 2008. godine krenula iz estonske građanske inicijative Let’s do it! (Učinimo to!), koja je organizirala akciju u kojoj je sudjelovalo 50.000 volontera, koji su u jednom danu očistili 10.000 tona otpada s budžetom od 500.000 eura. U normalnim okolnostima državi bi za to bile potrebne 3 godine i više od 22 milijuna eura!

Vesela volonterska družina učenika 1.b, 1.G, 1.P, 1.Mb, 2.c, 2.Mb, 3.G, 3.Ma, 3.Mb, 3.P i 4.Ma danas je, oslobađajući okoliš nepotrebnog smeća, obilježila Dan planeta Zemlje Zelenom čistkom!

Čistio se okoliš željezničke i autobusne stanice u Bedekovčini, dijelovi mjesta kojima svakodnevno prolazi stotine naših učenika u dolasku i odlasku iz škole, kao i mještani koji putuju vlakom i autobusom. Prikupljeno je više od 20 kg raznog otpada.

Naša se škola ovom akcijom pridružila najvećoj akciji čišćenja u Lijepoj našoj s ciljem da nam svima osiguramo bolju i zeleniju budućnost i sačuvamo obje naše Z/zemlje!

Galerija.

Tatjana Papst
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju