preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 9. 2010.

Ukupno: 529766
Ovaj mjesec: 4640
Ovaj tjedan: 574
Danas: 34
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Studijski posjet Finskoj (Press Clipping)
Autor: Krasnodor Mikša, 28. 11. 2017.

 

Ravnateljica Srednje škole Bedekovčina Vera Hrvoj boravila je od 12. do 17. studenog u Finskoj u studijskom posjetu pod nazivom Strengthening the competence-based approach in VET - Flexible learning paths and recognition of competences (Jačanje pristupa temeljenog na kompetencijama u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju - Fleksibilni putovi učenja i priznavanje kompetencija).


Studijski posjet financijski je podržala hrvatska Agencija za mobilnost i programe Europske unije u okviru Transnacionalne suradnje.

Nakon upoznavanja s finskim obrazovnim sustavom u Finskoj nacionalnoj agenciji za obrazovanje, sudionici seminara podijeljeni su u dvije grupe. Zajedno s ostalim sudionicima Vera Hrvoj posjetila je na više dana grad Tampere na jugu Finske i njegovu strukovnu školu Tredu koja školuje učenike strukovnih škola na nekoliko obrazovnih razina. U srednjoj školi (koledžu) Tredu sudionici seminara mogli su se dodatno upoznati s finskim načinom obrazovanja strukovnih zanimanja, odnosno kako povezati tražene strukovne kvalifikacije s obrazovnim kurikulumom i potrebama za radnom snagom u toj regiji. U suradnji sa sveučilištima i tvrtkama u Finskoj naglasak je na individualnom razvoju i korištenju inovacija u obrazovanju, sve usko povezano sa svijetom rada.

   

Kampus u sklopu škole u Tampereu najveći je strukovni kampus u Finskoj, s više od 18.000 tisuća studenata i učenika koji se obrazuju u osam područja (kultura, tehnologija, turizam, zdravstvo, sport,…) pa su se posjetitelji mogli upoznati i s primjenom obrazovanja u medijskim znanostima, održavanju zrakoplova i teorijskim i praktičnim znanjima modernog šumarstva. 

Ovaj seminar koji je bio namijenjen ravnateljima strukovnih škola i središtima za obuku osoba pokušao je približiti sudionicima europskih zemalja kako u Finskoj funkcionira obrazovanje temeljeno na kompetencijama, koje su potrebe i mogućnosti za podučavanje i suradnju sa svijetom rada i kako promjena okruženja za učenje utječe na individualan razvoj učenika, odnosno studenta.

Promjene kurikuluma, razvijanje praktičnih znanja i jača povezanost tvrtki i obrazovnih institucija ono je što očekuje i hrvatske strukovne škole i bližoj budućnosti, pa tako i Srednju školu Bedekovčina.   

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju