preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Objava rezultata ispita državne mature
Autor: Krasnodor Mikša, 10. 7. 2019.

Danas su objavljeni rezultati državne mature te je automatski počeo teći rok od 48 sati za prigovore na ispite državne mature.


Pristupnicima su na njihovim stranicama na poveznici Moji rezultati objavljeni svi ispitni materijali te uspjeh koji su postigli na ispitima kojima su pristupili. Učenici su obavezni provjeriti sve svoje ispite, pogotovo dijelove ispita označene križićima umjesto odgovora, odnosno provjeriti jesu li im pripisani svi bodovi svakog ispita koji su pisali. Kasniji prigovori neće biti uvažavani.

Rok za prigovore na rezultate ispita traje 48 sati od objave, dakle do 12. srpnja 2019., do 12.00.

Učenici četvrtih razreda / petih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj prigovor podnose pisanim putem školskome ispitnome povjerenstvu koje donosi mišljenje o opravdanosti prigovora i prosljeđuje ga Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Učenici trebaju popuniti Obrazac za prigovor na dnu ove obavijesti i potpisani primjerak donijeti u školu i predati ga ispitnom koordinatoru. U Obrascu treba pisati na koji se zadatak (zadatke) odnosi prigovor i na što se konkretno odnosi prigovor.

Ispitni koordinatori bit će u školi u četvrtak, 11. srpnja, i petak, 12. srpnja. U četvrtak će biti u školi od 8:00 do 11:30, a u petak od 8:00 do 9:00. Više ćemo vam moći reći izravno na vaš upit ''u živo'', na mail matura.bedekovcina@gmail.com ili na grupu na stranici Facebooka - Matura.Bedekovčina. 

Konačna objava rezultata ispita državne mature bit će 15. srpnja 2019. (u 12:00) kada će se stvoriti i konačne rang-liste studijskih programa (osim kod onih fakulteta koji su odredili raniji rok prijava).

Do tada će na poveznici kod vaših studijskih programa biti objavljene privremene rang-liste studijskih programa s kojih su obrisani pristupnici koji nisu zadovoljili sve preduvjete, odnosno struktura vaših bodova za pojedini studij.

Plasmani na privremenim listama i dalje će se mijenjati, kao posljedica usvajanja prigovora na rezultate ispita državne mature ili promjena lista prioriteta (do 15. srpnja, do 14:59). 

Što se tiče tih prijavljenih studijskih programa, njih još uvijek možete brisati i dodavati ili mijenjati poredak prioriteta, sve do točnog vremena zaključavanja. Nakon zaključavanja rang-lista na samo jednom od vaših studija pisat će ''DA'' i samo taj studij možete upisati, no sami se morate informirati o načinu i vremenu upisa studija jer, ipak, više niste u srednjoj školi. Ukoliko ne planirate studirati studij koji vam je sustav odredio da možete upisati, trebate ga obrisati (prije zaključavanja!) kako ne biste plaćali troškove studiranja.

Još jednom napominjemo: sustav će vam pridružiti studij na vašoj listi prioriteta najviše što može prema dobivenim rezultatima državne mature. Svi studiji ispod toga smatrat će se onima koje ne želite studirati pa na njima niti nećete biti rangirani, ali možete vidjeti koji biste bili na rang-listi da taj studij stavite kao najviši prioritet. Promjenom prioriteta možete provjeriti biste li se upisali na njih. Dobro razmislite što želite studirati (ako uopće nešto) pa taj željeni studij pomaknite više na vašoj listi prioriteta da vidite kako stojite. Tamo gdje se nakon zaključavanja rang-lista pojavi upisni broj taj studij morate upisati!

Studiji koji se nalaze ispod vašeg najviše određenog (željenog) studija ne morate brisati. Ali svakako obrišite studije koje ne namjeravate studirati.

O podjeli potvrda o položenim ispitima državne mature, rasporedu jesenskih prijava i mogućih popravljanja rezultata ispita uskoro.

Ispitni koordinatoriPriloženi dokumenti:
Obrazac_prigovora.doc (60.00 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju