preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Tjedan psihologije

Autor: Krasnodor Mikša, 25. 2. 2017.

 

 

Ove godine smo 10. tjedan psihologije obilježili provodeći akciju mjerenja raspoloženja koju su s veseljem i entuzijazmom odradili učenici 3. Ma razreda. 

Tjedan psihologije u Hrvatskoj se održava od 20. do 26. veljače 2017. različitim događanjima i aktivnostima psihologa koje od 2008. organizira Hrvatsko psihološko društvo u suorganizaciji Hrvatske psihološke komore. Tijekom tjedna u Republici Hrvatskoj održat će se razna predavanja, okrugli stolovi, radionice, izložbe i predstavljanje knjiga, demonstracija rada psihologa u praksi, tribine na temu koja je aktualna u zajednici, provođenje i prezentacija rezultata istraživanja i ostale aktivnosti koje će pobuditi interes u zajednici i doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice.

U sat vremena učenici su u holu škole „izmjerili“ raspoloženje za preko 150 zainteresiranih učenika i zaposlenika škole. Učenici su prethodno od strane psihologa bili podučeni kako koristiti i interpretirati upitnik zadovoljstva životom te upitnik za ispitivanje razine opće uznemirenosti.

U slučaju znatnog odstupanja rezultata od očekivanih „mali psiholozi“ su njihovim zainteresiranim klijentima predlagali savjetovanje kod stručne osobe koja im može pomoći u podizanju osjećaja zadovoljstva životom.

Ova akcija spojena je s Danom ružičastih majica kojim se obilježava borba protiv vršnjačkog nasilja. 
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju