preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

15. državno natjecanje

Autor: Krasnodor Mikša, 30. 4. 2017.

 

 

 

Naša učenica Valentina Babić sudjelovala je na XV. državnom natjecanju poljoprivrede, prehrane i veterine i u discipini Flora osvojila izvrsno 4. mjesto.

Državno natjecanje učenika i učenica srednjih škola Republike Hrvatske u Obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina u natjecateljskim disciplinama  Agro, Flora, Nutri-vita i Pekar održano je 27. i 28. travnja u Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci.

U disciplini Flora, u kojoj se natjecala i Valentina Babić, tema je bila Prigodna dekoracija za Uskrs, i to blagdanskog stola i ukrasa za vrata. Natjecanje se sastojalo od provjere stručno-teorijskog znanja, odnosno rješavanja pisanog zadatka i praktičnog zadatka. 

      

Nakon toga bilo je potrebno ​prezentirati svoje uratke potencijalnim kupcima pri čemu se vrednuju učeničke retoričke sposobnosti i poduzetničke vještine te originalnost prezentacije proizvoda.​

Prije i tijekom natjecanje učenici i mentori izrađivali su i prezentaciju u PowerPointu kojom su prezentirali pripremu za natjecanje, rješavanje zadatka i svoj uradak. Na taj se način vrednovala i ocjenjivala komunikacijska i prezentacijska vještina natjecatelja. 

Tema prezentacije bila je „Cura cvijeće svud po kući meće da joj miri kad dika proviri“.

Našu učenicu u Vinkovce pratile su i nastavnice Božice Slivnjak Kruhek i Vanje Vlahek, koja je bila i mentorica učenici na Državnom natjecanju.

Čestitamo!
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju