preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt građanin
Autor: Krasnodor Mikša, 2. 4. 2019.

 

 

 

Naši su učenici predstavili svoj projekt ''Odzvonilo je monotoniji'' na 12. županijskoj smotri projekata ''Projekt građanin'' iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja.


Županijska smotra organizirana je u prostorima Osnovne škole K. Š. Gjalski u petak,  29. ožujka, a predstavilo se šest osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Smotra „Projekt građanin“ kulminacija je interaktivnog programa građanskog odgoja kojem je cilj aktivno uključivanje mladih u građanski život njihovih zajednica. Sami učenici uočavaju i analiziraju pitanja i probleme s kojima se suočava njihova zajednica.

Naši učenici (Hrvoje Vlahoviček, Lucija Erdelja, Luka Škreblin i Petra Slovenec) pod mentorstvom prof. Danijele Švigir i ove su godine sudjelovali na spomenutoj smotri predstavivši projekt „Odzvonilo je monotoniji“. Tematika projekta bazirana je na proučavanju utjecaja glazbe na čovjeka te glazbe kao terapijskog sredstva, s ciljem uvođenja glazbenog zvona u našu školu.

Proučavajući utjecaj glazbe na čovjeka, učenici su zaključili kako bi uvođenje glazbenog zvona pozitivno utjecalo na komunikaciju i motivaciju učenika. Naime, glazba je snažno sredstvo koje je prema mnogim istraživanjima samo po sebi nagrada koja mozgu može pružiti dovoljno motivacije za učenje novih informacija. Uzevši u obzir tu činjenicu, kao i ostale pozitivne aspekte utjecaja glazbe na čovjeka, učenici projektne skupine zaključili su kako bi uvođenje glazbenog zvona imalo samo pozitivne učinke na učenike naše škole.

Izvrsnim predstavljanjem i obranom projekta oduševili su stručno povjerenstvo koje je projekt predložilo za državnu smotru projekata.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju