preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Stručna ekskurzija na BAU-i u Munchenu (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 25. 1. 2017.

 

 

Učenici 2. G, 4. Ga i 4. Gb (građevinski i arhitektonski tehničari) posjetili su vodeći svjetski sajam arhitekture, materijala i sustava u graditeljstvu – BAU, koji se održavao od  14. do 19. siječnja ove godine u Munchenu. 

Na 185.000 metara kvadratnih sajam koji se održava svake druge godine ugostio je više od 2000 izlagača i četvrt milijuna posjetitelja u 17 izložbenih paviljona. Sajam profesionalce i zainteresiranu publiku privlači novitetima iz sektora planiranja, projektiranja i gradnje, kao i obnovom zgrada, inovativnim tehnikama i forumima s poznatim predavačima. Ove je godine prikazano sve vezano uz graditeljstvo i arhitekturu preko četiri ključne teme: Inteligentne fasade, Digitalno planiranje, Gradnja i pogon, Povezivanje zgrada te Gradnja i život u 2020. godini.

Učenici drugog i četvrtog razreda Srednje škole Bedekovčina mogli su se upoznati sa suvremenim praksama u arhitekturi, građevnim materijalima i sustavima podijeljenima u sektore: kamen/tlo, opeka/krov, konstrukcije, sigurnost, ulaganje u budućnost, staklo, drvo, BAU IT, podne obloge, solarna tehnologija,… Sve navedeno imalo je u sajamskim paviljonima i prikaz praktične izvedbe pa su se posjetitelji mogli upoznati s materijalima, načinima gradnje i inovacijama u razgovoru s proizvođačima.

Na povratku sa stručne ekskurzije učenici su posjetili i Salzburg te se upoznali sa starom jezgrom grada, njegovim središtem i arhitekturom, a posjetili su i Red Bullov Hangar 7 koji na jednom mjestu prikazuje povijesne letjelice i bolide Formule 1.

Galerija.

Tekst: Alen Martinko

Slike: Sanja Markuš, Nikola Novosel i Karlo Pavetić
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju