preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Predavanje o EKG-u (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 5. 3. 2017.

 

 

Predavanje o snimanju elektrokardiograma održao je u školi naš bivši učenik Ivica Benko, danas priznati međunarodni stručnjak u Klinici za bolesti srca i krvnih žila KBCSM u Zagrebu.

EKG (snimanje elektrokardiograma) neinvazivni je postupak koji se provodi u svrhu prikupljanja podataka o elektrofiziologiji srca, a omogućuje grafički prikaz električne aktivnosti srčanih otkucaja. EKG ukazuje na promjene nastale zbog srčanih grešaka ili nereguliranog tlaka, poremećaje srčanog ritma, nezadovoljavajuću opskrbu srca kisikom i krvlju, prekomjerno zadebljanje srčanog mišića te može otkriti znakove popuštanja srca ili ožiljne promjene na srčanom mišiću.

To je definicija EKG-a koju smo znali, a sve detalje o očitanju nalazu EKG –a i o  novim metodama dijagnostike u području srca naučio nas je naš bivši učenik Ivica Benko kvalitenim predavanjem koje je održao prošli tjedan učenicima 4. Ma i 5. Ma razreda i nastavnicima strukovnih saržaja.

Ivica Benko danas radi kao priznati međunarodni vrsni stručnjak na Dijagnostičko-terapijskom odjelu za elektrostimulaciju i elektrofiziologiju srca u Klinici za bolesti srca i krvnih žila KBCSM u Zagrebu. Bez obzira na angažiranost na međunarodnoj razini i svim obavezama odvojio je svoje slobodno vrijeme za naše učenike i tijekom interaktivnog predavanja približio to područje.

Učenici su pokazali svoje zavidno znanje i učenica 5. Ma Nikolina Posarić svojim je odgovorima dobila besplatnu sedmodnevnu edukaciju  na Dijagnostičko-terapijskom odjelu za elektrostimulaciju i elektrofiziologiju srca u KBCSM-u u Zagrebu.

Galerija.

Štefica Sukreški
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju