preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

10. dani E-medice (galerija+video)

Autor: Krasnodor Mikša, 26. 3. 2017.

 

 

Učenici Medicinskog učilišta i ove su godine sudjelovali na Danima E-medice koji su se održavali u Termama Tuhelj od 16. do 19. ožujka 2017.

E-medica je projekt povezivanja medicinskih škola pomoću suvremene računalne tehnologije u virtualnu zajednicu u svakodnevnom odgojno-obrazovnom procesu, a Dani E-medice organizirani su kao predstavljanje projekata koje su pojedine srednje škole iz Republike Hrvatske i inozemstva partnerski proveli. Projekti se provode između više različitih škola, a organiziraju se tako da učenici i nastavnici jedan dio projekta provode samostalno, dok se drugi dio sastoji od međusobnih posjeta i razmjene učenika i znanja. Ove je godine na Danima E-medice sudjelovalo 28 škola iz Hrvatske, uz škole iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, a tijekom četverodnevnog trajanja susreta srednje škole su se predstavile kratkim prezentacijama ili video materijalom i prezentirale zajedničke projekte. Ukupno je predstavljeno 25 različitih projekata koje su napravili učenici, a za nastavnike je organiziran niz stručnih predavanja. Jedno od stručnih predavanja održala je i školska pedagoginja, Tatjana Past, na temu Pedagoške implikacije EU projekata - kako i zašto se prijaviti na programe Erasmus+.

  

Srednja škola Bedekovčina ove se godine predstavila projektom ''Zašto ne pušimo?'' koji su proveli učenici i nastavnici u suradnji sa Školom za medicinske sestre Vrapče. Projekt se sastojao od opširne ankete kojom su učenici pokušali potvrditi tezu da u nezdravstvenim školama postoji više pušača. Istraživanje je provedeno na više od 500 srednjoškolaca o njihovim zdravim navikama i uspoređeno je s onima HZZO-a i ESPAD-a (Projekt istraživanja o alkoholu i ostalim drogama europskih škola), no hipoteza nije potvrđena. Usprkos tomu, naglasak je bio na štetnosti pušenja i navođenja prednosti života nepušača.

Mentor projekta bila je Štefica Sukreški, a u izradi projekta sudjelovali su Natalija Vlahek, Luka Rafajec, Petra Pavetić, Martin Posarić, Borna Grabušić, Katarina Grandavec i Carlo Čukoić. Koordinatorica E-medice za Srednju školu Bedekovčina je Suzana Đanić.

Slike s 10. dana E-medice možete pogledati na stranici Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju