preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Festival English All Around (galerija+Press Clipping)

Autor: Krasnodor Mikša, 30. 3. 2017.

 

 

Proteklog vikenda naši učenici sudjelovali su na Festivalu English all around – Celebrating passion for English na kojem su pokazali svoje glazbeno i izvođačko umijeće.

Festival je za učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske organizirala Privatna umjetnička gimnazija (PUG) iz Zagreba. Isti je bio natjecateljskog karaktera, a svoje talente, znanja, vještine i sposobnosti na engleskom jeziku učenici su mogli pokazati u šest kategorija: film, govorenje, sricanje, priča, predstava i glazba.

Tomislav Ban i Karla Rašanec iz 3. Mb te Matija Pušec i Karlo Martinić-Posavec iz 2. Ma razreda predstavili su se u kategoriji predstave, dok se Karlo predstavio i u kategoriji glazbe. Na temu Održivi turizam za razvoj učenici su sami osmislili scenarij predstave po želji i napisali tekst i glazbu pjesme. Iste su izveli pred mnogobrojnom publikom, ali i pred poznatim osobama iz profesionalnog svijeta kazališta i glazbe koji su na Festivalu sudjelovali u ulozi sudaca.

Tako su predstave prosuđivali Kane Husbands i Andrew Whyment, poznati britanski glumci, pisci, koreografi i osnivači kazališnih društava, kao i dobitnici mnogih nagrada za svoj rad. Treći član sudačke trojke bila je Suzana Rogić, rođena Kanađanka, članica Hrvatsko-američkog društva. Glazbene uratke prosuđivali su Yogi Lonich, producent i glazbenik iz Los Angelesa koji je radio sa svjetskim poznatim imenima poput Chrisa Cornella, Shakire, Natashe Bedingfield, Aerosmitha, Lennyja Kravitza, Linkin Parka, AC/DC-ja, Rolling Stonesa i mnogih drugih, a bio je nominiran i za nagradu Grammy. Osim njega, u sudačkoj trojci sjedila je i Melanie Messina, američka producentica koja trenutno radi na emisiji Tvoje lice zvuči poznato Nove TV. Treći član bila je Marina Jurković, profesorica glazbene kulture i koordinator zagrebačke amaterske glazbene platforme.  

 

Naš Karlo Martinić-Posavec osvojio je treće mjesto za svoju pjesmu, ali i srca publike i sudaca koji su pohvalili njegov odabir vrste glazbe (blues), vještine sviranja gitare, kao i jaku osobnost. Najviše je osvojio Yogija Lonicha koji ga je pozvao na druženje i svirku u jedan zagrebački pub. Suci bili su impresionirani hrabrošću naše glumačke ekipe koja je u svojoj predstavi Igre Stubice, u kojoj su predstavili borbu Matije Gupca i Franje Tahija, izvela vrlo hrabru bitku s improviziranim vilama i mačem.

Osim natjecanja, Husbands i Whymwnt održali su i radionicu glume u kojoj su učenici imali mogućnost vježbati svoje vještine pokreta, opažanja i vokalnih sposobnosti, a koje mogu primijeniti u daljnjem razvoju vlastitih glumačkih sposobnosti.

U vremenu između nastupa posjetili smo i Etnografski muzej u kojem je predstavljena izložba Kako te mijenja maska, a najviše nas je očarala izložba oružja, oruđa, kostima i ostalih predmeta raznih strana svijeta.   

Naša ekipa, zajedno s profesoricom Valerijom Smrekar, odlično se zabavila u ta dva dana, družeći se s vršnjacima iz cijele Hrvatske, ali i slušajući komentare profesionalnih osoba. Sa sobom smo kući ponijeli mnoge korisne savjete, nova i lijepa poznanstva, a i pokoji novi broj mobitela.

Učenici su pokazali želju i volju ponovno se prijaviti na Festival iduće godine te svoje vještine pokazati i u drugim kategorijama. Želimo im puno uspjeha!

Galerija.                    

Valerija Smrekar 
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju