preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Izvanučionička nastava 3. P (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 5. 4. 2017.

 

 

U utorak, 04. travnja 2017., učenici 3. P razreda, smjer agrotehničar, sa svojim su nastavnicima odradili vježbe u OPG-u Ljubić (Velika Horvatska) i OPG-u Kralj u Movraču (Kraljevec na Sutli) iz predmeta Ratarstvo i Govedarstvo.

Na OPG-u Ljubić razgledali smo farmu, opremu i mehanizaciju. Upoznali smo se s novoizgrađenim objektom mini sirane i tehnologijom proizvodnje sira. Obišli smo ratarske proizvodne površine i upoznali s ratarskim tehnologijama. Domaćin nam je ispričao da imaju muzne krave pasmine Holstein, 2 konja i mini siranu u kojoj rade svježe sireve koje zatim izvoze u grad Zagreb te da na njihovom gospodarstvu rade svi ukućani.

  

Nakon boravka na OPG-u Ljubić nastavili smo put prema Kraljevcu na Sutli relacijom Desinić - Miljana - Zagorska Sela - Kumrovec - Klanjec. Usput smo imali mali odmor na prostoru Zelenjak gdje smo mogli pogledati spomenik Lijepoj našoj. Potom smo krenuli prema OPG-u Kralj u Movraču, Kraljevec na Sutli. Tamo smo razgledali farmu za tov junadi i saznali da imaju 130 bikova koje hrane za tov te smo obišli ratarske površine i upoznali s ratarskom tehnologijom i mehanizacijom. 

Oboje domaćina lijepo nas je ugostilo i ispričali nam sve o svojim farmama i djelatnostima kojima se bave, te o problematici u poljoprivredi. Ovim putem im se zahvaljujemo na njihovom gostoprimstvu. 

Slikice pogledajte u galeriji.

Petra Osrečak, Valentina Svetec, 3. P 
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju