preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

22. državno natjecanje u zanimanjima i vještinama građenja građevinskih i geodetskih škola RH (galerija+Press Clipping)

Autor: Krasnodor Mikša, 10. 4. 2017.

 

 

U školi se od 6. do 8. travnja 2017. održavalo 22. državno natjecanje u znanjima i vještinama građenja graditeljskih i geodetskih škola Republike Hrvatske. Na natjecanju je nastupilo 111 učenika iz 29 srednjih građevinskih i geodetskih škola, zajedno sa svojim mentorima, nastavnicima i ravnateljima.

Na otvaranju 22. državnog natjecanja prigodan program pripremili su učenici i nastavnici škole: zbor pod vodstvom Anamarije Aleksić Matijević, mjuzikl pod vodstvom Lovorke Lučić i Ivana Pogačića te organizacija otvaranja pod vodstvom Maje Novosel. Tijekom programa natjecateljima i gostima obratila se i ravnateljica škole Vera Hrvoj, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, savjetnica iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Gordana Paškvan Budiselić i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek.  

   

Učenici-natjecatelji i njihovi mentori boravili su sva tri dana u Đačkom domu u sklopu škole, natjecali se, družili i upoznavali Hrvatsko zagorje.

Natjecatelji u disciplinama Arhitekstonske konstrukcije, Nosive konstrukcije – građevna mehanika, Geodetski tehničar, AutoCAD i Soboslikar-ličilac natjecali su se u školi, dok su discipline Zidar, Tesar, Rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, Monter suhe gradnje i Keramičar-oblagač pokazivali svoje znanje i vještine na poligonu za praktičnu nastavu.

Dok su natjecatelji boravili na svojim radilištima, gosti i mentori natjecanja posjetili su Energetski centar Bračak, primjer jedinstvena centra izvrsnosti i znanja za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije.

Nakon samog natjecanja, dok su povjerenstva za pojedine discipline ocjenjivala rad učenika, gosti i mentori posjetili su Galeriju Antuna Augustinčića u Klanjcu i Studio Galerije A. Augustinčića, dok su učenici posjetili Gornju Stubicu, Gupčev spomenik i Mariju Bistricu.

Navečer je na prostorima Bajera održana svečana večera i podjela nagrada i priznanja učesnicima. U disciplini Nosive konstrukcije – građevna mehanika najbolji je bio Marko Galić iz Graditeljsko-geodetske tehničke škole Split, druga je bila Martina Berša iz SŠ Bedekovčina, a treći Antonijo Tolić iz Graditeljske škole iz Zagreba.  Ovim rezultatom svo troje učenika ostvarilo je izravan upis na Građevinarstvo Građevinskog fakulteta u Zagrebu.

U disciplini Keramičar-oblagač najbolji je bio Miljenko Frljužec iz SŠ Bedekovčina, drugi Nikola Kiseljak iz Obrtničke i industrijske graditeljske škole iz Zagreba, dok je treći bio Luka Ljubanović iz Mješovite industrijsko-obrtničke škole Karlovac.

Najbolji u AutoCAD-u bio je Ivan Mihaljčuk iz Tehničke škole Slavonski Brod, druga je bila Ana-Marija Lovrišec iz Graditeljske škole iz Zagreba, dok je treći bio Nikola Meglić iz SŠ Bedekovčina.

Najbolji geodetski tehničar na natjecanju bio je Marko Ratkovčić iz Graditeljsko-geodetske škole Osijek, drugi Filip Burić iz Građevinske tehničke škole Rijeka, a treća Lucija Muščet iz  Geodetske tehničke škole Zagreb.

U disciplini Soboslikar-ličilac najbolji plasman ostvario je Matija Mihelja iz SŠ Bedekovčina, dok je Šimun Gašparović iz Srednje strukovne škole Vinkovci bio drugi, a Andrija Jambrek iz Strukovne škole Sisak treći.

Najbolji rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima bio je Mateo Mišak iz SŠ Bedekovčina, Kristijan Đudarić iz Strukovne škole Sisak bio je drugi, a Božidar Štampf iz Srednje škole Pakrac treći.

U disciplini Arhitektonske konstrukcije prvi je bio Jan Gržinčić iz Građevinske tehničke škole Rijeka, drugi Ivan Radman iz Graditeljske škole iz Zagreba, dok je treće mjesto osvojio Stjepan Sorić iz Graditeljsko-geodetske tehničke škole iz Splita.

Najbolji zidar bio je Jurica Hrdelja iz SŠ Bedekovčina, dok je drugi bio Ivica Nemčić iz SŠ Ivan Seljanec iz Križevaca, a treći Josip Majdiš iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova.

Najbolji tesar opet je bio iz SŠ Bedekovčina, Julijan Brlečić, drugi je bio Luka Horvatin iz Obrtničke i industrijske graditeljske škole Zagreb, a treći Kristijan Putrić iz Obrtničke škole Požega.

U disciplini Monter suhe gradnje prvi je bio Marko Vrbanc iz SŠ Bedekovčina, drugi Marko Čanadi iz Graditeljske škole Čakovec, dok je treći bio Matija Hrupek iz Obrtničke škole Koprivnica.

Prema osvojenim disciplinama i poretku svih učenika koji su se natjecali Učenici Srednje škole Bedekovčina bili su najuspješniji na ovom Državnom natjecanju.

Svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima nagrade su podijelili zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, ravnateljica škole Vera Hrvoj te viša savjetnica iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanju odraslih  Gordana Paškvan Budiselić.

Cijelo natjecanje moglo se pratiti i na internetu, za što se pobrinula Udruga Media talenti, tj. učenici i nastavnici Obrtničke i industrijske graditeljske škole iz Zagreba, koji su i snimali cijelo natjecanje i dronom zabilježili prekrasne panorame Bedekovčina.

Svečanu, završnu večeru pripremili su učenici Srednje škole Zabok, uz prigodnu modnu reviju ŠUDIGO-a iz Zaboka.

Na kraju zahvaljujemo i svim sponzorima koji su omogućili organizaciju 22. državnog natjecanja u znanjima i vještina graditeljskih i geodetskih škola Republike Hrvatske.

Sve foto i video materijale s Državnog natjecanja možete vidjeti na Facebook stranici 22. Državnog natjecanja i na službenom YouTube kanalu Srednje škole Bedekovčina.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju