preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Posljednji projektni sastanak u Istanbulu (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 15. 6. 2017.

 

 

Od 4. do 10. lipnja 2017., u Istanbulu je održan posljednji susret nastavnika devet  škola iz osam europskih zemalja koje su sudjelovale u Erasmus+ projektu školskog partnerstva „WAY TO GO-paths of life“.

Donijeti su zaključci i izvršena evaluacija projekta. Raspoređeni su i zadaci za pisanje završnog izvještaja.

Zahvaljujući projektu, Europu je proputovao 21 učenik u pratnji 18 nastavnika škole. Naučili smo mnogo pripremajući se za putovanja. Učenici su boravili kod svojih vršnjaka i upoznali život u nama neobičnim zemljama, stekli mnoga nova poznanstva i prijateljstva, družili se, vježbali engleski jezik i stekli hrabrost za nova putovanja i životne izazove. Nastavnici su se upoznali s obrazovnim sustavima drugih zemalja i učili na primjerima dobre prakse, stekli nove kolege i prijatelje.

  

Na ovom susretu, u kojem su sudjelovali Tatjana Tuđa, Damir Bešenić i Sanja Markuš, posjetili smo najvažnije znamenitosti grada: crkvu Sv. Sofije, Plavu džamiju, Topkapi palaču, Veliki bazar i Egipatski bazar začina, baziliku Cisternu, toranj Galata, palaču posljednjeg sultana, mostove na Bosporu… Istanbul je grad ogromnih prostranstava, jedini grad na dva kontinenta, pun suprotnosti – visokih modernih građevina i uskih uličica s tradicionalnim kućama, spoj tradicionalnog i modernog, grad s gotovo 20 milijuna stanovnika.

Galerija.                             

Sanja Markuš, koordinatorica projekta 
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju