preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

11. međunarodno natjecanje učenika u aranžiranju cvijeća

Autor: Krasnodor Mikša, 29. 9. 2017.

 

 

Učenica naše škole Maja Kanceljak osvojila je 3. mjesto na 11. međunarodnom natjecanju učenika florističke struke u aranžiranju cvijeća u Varaždinu. 

Natjecanje se održalo u sklopu 22. međunarodne izložbe cvijeća koja se trajala od 22. do 24. rujna, a ujedno i kao dio varaždinskih Baroknih večeri. Učenici su izrađivali svoje radove ispred ulaza u Stari grad Varaždin, a tema je bila dekorativni vijenac. Motiv je većine događanja u sklopu Baroknih večeri Mađarska, koja je i  zemlja-partner, te su cjelokupna izložba i natjecanje bili inspirirani tom zemljom.

   

U međunarodnom natjecanje učenika srednjih škola florističke i vrtlarske struke sudjelovali su predstavnici iz Slovenije, Srbije i Hrvatske, a u izložbenom dijelu predstavili su se i studenti floristi iz Mađarske, Slovenije, Italije, Nizozemske i Hrvatske.

Učenicu Srednje škole Bedekovčina u Varaždin pratili su nastavnici Kristijan Franc i Ivana Biondić Ohnjec, koja je ujedno bila i mentorica učenici na međunarodnom natjecanju.

Nakon natjecanja postavljena je i izložba svih radova na temu ''barok-glazba-cvijeće'', kao i prezentacije cvjetnih aranžmana djece vrtićke dobi, instalacije škola i tvrtki, cvjetne radionice i fotografska izložba, kao i prodajni dio.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju