preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti

Autor: Krasnodor Mikša, 15. 11. 2017.

 

 

Danas je u OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana obilježen svjetski dan šećerne bolesti uz sudjelovanje naših učenika Medicinskog učilišta. 

Svjetski dan šećerne bolesti – World Diabetes Day (WDD), najveća je kampanja podizanja svijesti o šećernoj bolesti u svijetu koja se svake godine obilježava 14. studenog. Međunarodna dijabetička federacija (International Diabetes Federation, IDF) i Svjetska zdravstvena organizacija pokrenule su ovu kampanju još 1991. godine kao odgovor na sve izraženiji, rastući problem šećerne bolesti i opterećenja koje ona predstavlja na pojedince, njihove bližnje i društvo u cjelini.

   

U predvorju poliklinike bolnice svim je pacijentima, prolaznicima i ostalim posjetiteljima omogućeno besplatno mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka, vaganje i izračunavanje BMI-a, podjela besplatnih brošura i promotivnih materijala.

Učenici četvrtih razreda u zanimanju medicinska sestra opće njege /medicinski tehničar opće njege, zajedno s kolegicama iz bolnice, uveličali su ovaj dan sudjelujući u provođenju svih navedenih aktivnosti.

Galeriju slika s događanja možete pogledati na službenoj stranici Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.

Nikolina Ferenčak




CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju