preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Prijava ispita državne mature

Autor: Krasnodor Mikša, 5. 12. 2017.

1. prosinca 2017. započela je prijava ispita državne mature koja traje do 12.00 15. veljače 2018.

Prijave ispita državne mature i studijskih programa pvrše se preko sustava Postani student. Učenici se prijavljuju u sustav Postani student svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr (korisničkom oznakom i lozinkom) koji im dodjeljuje administrator imenika škole.

Kada se učenik prvi put prijavljuje u sustav svojom korisničkom oznakom i lozinkom, treba unijeti broj svog mobilnog telefona na koji želi SMS-porukom primiti PIN i TAN. PIN je osobni identifikacijski broj koji služi za dodatnu zaštitu i privatnost podataka svakoga učenika. TAN je broj kojim učenik potvrđuje značajne radnje u sustavu.

Ako učenik ne posjeduje mobilni telefon, može zatražiti slanje PIN-a i TAN-a njegovu ispitnomu koordinatoru. Ako izgubi PIN ili TAN, učenik može zatražiti njihovo ponovno izdavanje slanjem SMS-poruke sadržaja OPET na broj 666 555 isključivo s broja mobilnoga telefona koji je unesen u sustav.
Ako je s korisničkom oznakom, lozinkom i PIN-om sve u redu, a učenik i dalje ima poteškoća s prijavom na mrežnu stranicu www.postani-student.hr, potrebno je problem prijaviti na e-adresu info.centar@ncvvo.hr ili telefonom na broj: 01/4501 899.

Prilikom prve uspješne prijave u sustav učenici su dužni prihvatiti i TAN-om potpisati Opće uvjete prijave ispita državne mature i studijskih programa. Učenicima koji to ne učine neće biti omogućene prijave ispita državne mature niti prijave studijskih programa.

Do 15. veljače 2018. učenici također trebaju potvrditi ocjene iz prva tri (četiri) razreda srednje škole.

Nakon toga datuma moguće je promijeniti prijavljeni ispit ili ga naknadno prijaviti samo iz opravdanih razloga sve do 7. svibnja. Također, do 17. svibnja 2017. moguće je odjaviti ispit(e).

Od siječnja 2018. bit će moguće prijaviti i studijske programe. Učenici mogu prijavljivati, brisati, dodavati i mijenjati prioritete studijskih programa sve do zaključavanja rang-lista (osim onih studijskih programa koji su odredili raniji rok prijava). Studijski programi mogu se mijenjati nakon 15. veljače samo prema ispitima državne mature koje je učenik odabrao.

Ispitni koordinatori proći će po maturantskim razredima i pomoći pri prijavi. Dužnost je učenika pročitati Vodič kroz ispite državne mature i Pravilnik o polaganju državne mature koji se nalaze na mrežnim stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, kao i pratiti obavijesti na mrežnim stranicama škole i stranici Postani student.

Na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja mogu se preuzeti i priručnici za prijavu ispita državne mature.

Ispitni koordinatori

P.S. Učenici koji su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje, a željeli bi ponovno polagati ispite državne mature ili prijavljivati studije, moraju se javiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja koji će im dati upute kako dalje.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju