preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Time project - This is our time (galerija)

Autor: Daniela Usmiani, 11. 12. 2017.

 

 

Petak, 8. studenog 2017., grupa učenika naše škole provela je sudjelujući u projektu Time, međunarodnom projektu koji promovira socijalni dijalog, ljudska prava i održanje okoliša. 

Naši učenici sudjelovali su u aktivnosti This is our time, interaktivnom 24-satnom kvizu u kojem smo, odgovarajući na pitanja vezana za sport, kulturu i povijest drugih zemalja, imali prilike pobliže se upoznati s osobitostima svake pojedine zemlje sudionice. Pitanja su postavljali učenici svake od škole sudionica. U aktivnosti je sudjelovalo 22 učenika 1. G, 2. G, 3. G, 4. G, i 2. Ma razreda zajedno s profesoricama Petrom Končić i Danielom Usmiani. Učenici su vrijedno pretraživali internet i tražili osobitosti i važne pojmove i događaje vezane za Indiju, Tursku, Italiju, Bugarsku, Rumunjsku, Rusiju, Tajvan, Kanadu, Kolumbiju, Češku i Poljsku.

   

Razvijali su svoju vještinu korisštenja interneta i postavljanje ispravnih ključnih riječi za pronalazak odgovora na pitanja postavljena od strane svojih vršnjaka iz drugih zemalja. Radili su timski, vrijedno, dijelili zaduženja i pomagali jedni drugima u pronalaženju odgovora. Usavršavali su i svoje znanje engleskog jezika, obzirom da je radni jezik projekta bio engleski jezik.

Ove godine sudjelovali smo samo u ovoj maloj, ali vrlo zanimljivoj aktivnosti. Sljedeće godine planira se i šire uključivanje u aktivnosti projekta, obzirom da se u okivru projekta održavaju radionice, videokonfrencije, diskusije i pisanje bloga na temu raznih svjetski važnih problema: od gladi u svijetu do onečišćenja prirode, slobode govora i prava ljudi. Nadamo se i 24-satnom druženju u školi kojim će cijelo događanje biti obogaćeno videokonferencijama s vršnjacima s druge strane svijeta.

Galerija.

Daniela Usmiani                 
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju