preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 9. 2010.

Ukupno: 514117
Ovaj mjesec: 4059
Ovaj tjedan: 563
Danas: 28
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
1. transnacionalni sastanak u projektu Academy of special needs (SEN)
Autor: Krasnodor Mikša, 17. 11. 2019.

 

 

Održan je prvi transnacionalni sastanak partnera u novom Erasmus+ projektu "Akademija za posebne obrazovne potrebe" u poljskom gradu Kielceu.


Međunarodni sastanak u projektu organizirala je regionalna uprava grada Kielcea kao koordinator projekta, a školski su koordinatori, Tatjana Papst i Tomislav Čekolj, bili dio šestočlane delegacije iz Portugala, Hrvatske i Grčke.

Osim regionalne uprave Kielcea kao koordinatora, drugi partneri na projektu su Udruženje europskih pokreta (ATLME) iz Portugala, Inovation Frontiers IKE iz Grčke i naša škola iz Hrvatske

Sastanku su prisustvovali i nacionalni poljski partneri: Savjetovališta za psihološko i pedagoško savjetovanje u gradovima Bodzentynu, Chmielniku i Piekoszówu, kao i Świętokrzyskie Centar za obuku nastavnika u Kielceu.

   

Posjet je organiziran na inicijativu Poviatnog odbora u Kielceu, a dogodio se u sjedištu regionalne uprave Kielcea i sjedištu Poviatskog psihološko-pedagoškog savjetovališta u Chmielniku.

Sastanak za otvaranje projekta sa sudionicima svih partnerskih institucija započeo je čelni čovjek regionalne uprave Kielcea, Mirosław Gębski. U subotu, 9. studenog 2019., zamjenik Tomasz Pleban predstavio je osnovne ciljeve projekta i planirane aktivnosti. Direktori pojedinih institucija govorili su o načelima djelovanja mreže međunarodne suradnje i samoobrazovanja u pojedinim partnerskim zemljama. Pored toga, razgovaralo se o detaljima programa vezano za sljedeći međunarodni trening program u Portugalu, koji će se održati u prosincu. Tema tog treninga bit će "Učenik sa specifičnim teškoćama u učenju (disleksija, disgrafija, diskalkulija, disortografija)".

   

Tijekom posjeta Psihološkom i pedagoškom savjetovalištu u Chmielniku direktorica Marta Nowak predstavila je ciljeve i zadatke savjetovališta u smislu projekta. Informirala je sve partnere o raznim oblicima i metodama rada s učenicima s posebnim obrazovnim potrebama, kao i o oblicima pomoći, podrške nastavnicima i roditeljima.

Sastanku su nazočili gradonačelnik Chmielnika Paweł Wójcik koji je gostima dao informacije o gradu i općini te pozvao na daljnju suradnju, kao i direktor školskog kompleksa Poviat u Chmielniku Sławomir Wójcik.

Na kraju posjeta Chmielniku gradonačelnik je pozvao sve da posjete "Świętokrzyski Shtetl".

Više o projektu možete saznati na poveznici.

Tatjana Past i Tomislav Čekolj

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju