preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Probni esej, ispitni katalozi i vremenici

Autor: Krasnodor Mikša, 5. 5. 2020.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenulo je projekt Pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika.

Zainteresirani učenici probni online esej pisat će u utorak 12. svibnja 2020. s početkom u 10 sati. Rezultati probnog eseja pomoći će učenicima u pripremi za državnu maturu.

Ciljevi ovog projekta omogućavanje su maturantima gimnazija i četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih škola da prije pisanja ispita državne mature dobiju povratne informacije o uspješnosti pisanja eseja te ispitivanje tehnoloških mogućnosti online pisanja ispita državne mature.

Prijava za pisanje probnog online eseja otvorena je od 4. do 7. svibnja. Sudjelovanje u pisanju eseja nakon prijave je obavezno. Virtualni esej pisat će se na virtualnoj platformi Loomen, a prijave će biti omogućene putem sljedeće poveznice https://cn1-loomen.carnet.hr/.

Ujedno je i Nacionalni centar objavio izmjenu ispitnih kataloga za ispite u ovom roku državne mature.

Sadržaje koje se neće ispitivati i vrednovati možete naći na poveznici.


Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je i novi vremenik pisanja ispita državne mature. Vremenik možete pogledati na poveznici.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju