preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Prijava studijskih programa u ljetnom roku 2016./2017.

Autor: Krasnodor Mikša, 9. 1. 2017.

Od danas do 17. srpnja 2017. traju prijave studijskih programa u ljetnom upisnom roku.

Do 17. srpnja mogu se birati studijski programi, a izuzetak su studijski programi za koje je visoko učilište odredilo raniji rok prijave. Ranije rokove prijava moguće je provjeriti u izborniku Studijski programi, odabirući željeni studijski program. Učenici sami (!) moraju voditi računa o rokovima prijava, kao i o potrebnoj dokumentaciji koju su dužni poslati studijima prije polaganja ispita državne mature.

Učenici mogu izabrati do 10 studijskih programa, s time da se oni mogu rasporediti prema prioritetima: na prvo mjesto stavlja se najpoželjniji studijski program.

Kada učenik odabere studijske programe, istodobno mu se prijavljuju ispiti državne mature koje zahtijevaju ti studijski programi. Ako se na pojedinim studijskim programima traži B razina nekog ispita, učenik je može promijeniti u A razinu. Obrnuto nije moguće jer će se automatski izbrisati odabrani studijski program. Isto vrijedi i za izborne predmete: ako učenik obriše izborni predmet koji studijski program obavezno traži, automatski će se izbrisati i odabrani studijski program.

Učenici moraju pažljivo dodavati i brisati ispite državne mature i studijske programe kako se ne bi dogodilo da se studijski programi obrišu, a razine ispita koje oni traže ostanu.

Ako se učenik ne želi prijaviti za upis na studijske programe, već samo za polaganje ispita državne mature, može odabrati na poveznici Moj odabir samo ispite državne mature.

Prijave ispita državne mature traju do 15. veljače do 12.00 sati.

Nakon 12.00 15. veljače 2017., kada se zaključava odabir ispita državne mature, učenik može odabirati i dalje studijske programe, no samo one koji se uklapaju u već odabrane ispite. Ujedno do toga datuma treba potvrditi ocjene prva tri, odnosno četiri, razreda.

Za ostale informacije možete se javiti na matura.bedekovcina@gmail.com, grupu Matura.Bedekovčina na Facebooku ili kod ispitnih koordinatora od početka drugog polugodišta.

Sve podatke o prijavi, naknadnoj prijavi i odjavi ispita i studijskih programa možete pronaći na mrežnim stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, studij.hr ili Postani student, kao i u Priručniku za učenike.
 
Krasnodor Mikša,
ispitni koordinator
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju