preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Agrotehničari na radionici o ruralnom razvoju (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 2. 2. 2017.

 

 

U ponedjeljak su učenici 4. P prisustvovali radionici o mjerama ruralnog razvoja Županije i posjetili poduzeće Bratovenski d.o.o. koje se bavi uzgojem ljekovitog i začinskog bilja.

U ponedjeljak su naši učenici agrotehničari 4. P razreda, u sklopu predmeta Marketing poljoprivrednih proizvoda, prisustvovali radionici o mjerama ruralnog razvoja koje poduzima Krapinsko-zagorska županija s ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje u našoj županiji. Radionica je održana u Zaboku, a mjere su predstavili župan KZŽ-a Željko Kolar i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanja Mihovilić.

Naglasak je stavljen na preradu i doradu poljoprivrednih proizvoda, pogotovo mesa zagorskog purana čije je zemljopisno porijeklo KZŽ zaštitila kako u RH-u, tako i u EU-u. Zagorski je puran od lipnja 2016. godine zaštićen europskom oznakom zemljopisnog podrijetla. Također je predstavnica Zagorske razvojne agencije predstavila Mjeru 6.1.1. - „Potpora mladim poljoprivrednicima“, iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020.

   

Predavanju je prisustvovalo i nekoliko učenika 3. P razreda s obzirom da je tema ovogodišnje projektne nastave Uzgoj zagorskog purana.

Nakon radionice posjetili su poduzeće Bratovenski d.o.o. u Humu na Sutli koje se bavi uzgojem začinskog i ljekovitog bilja za velike trgovačke centre i jedan je od najvećih proizvođača u RH-u. Učenici su se upoznali s novim tehnologijama koje uče u sklopu predmeta Uzgoj ljekovitog i začinskog bilja, marketingom, ambalažiranjem i stavljanjem na tržište ljekovitog bilja te financiranjem.

Galerija.

Mirjana Hudi-Vlahek
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju