preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Predavanje "Pripreme za poslove budućnosti" za učenike naše škole

Autor: Daniela Usmiani, 9. 2. 2017.

 

Danas, 9.veljače.2017., zainteresirani učenici tehničkih zanimanja imali su prilike prisustvovati predavanju g. Milana Dukića, voditelja centra poslovne edukacije otvorenog učilišta Algebra koji je govorio o implementaciji novih tehnologija. 

 

 

Kako je u današnje digitalno doba gotovo nemoguće ostvariti značajniji rezultat bez implementacije novih tehnologija, pričom o modernim tehnološkim dostignućima, napretkom u IT tehnologiji i kako ona utječu na naš izbor zanimanja upotpunili smo tjedan sigurnosti na internetu. 

Učenici su upoznati s tehnologijama koje će oblikovati našu budućnost (3D printeri, autonomna vozila, 3D hologrami, Internet stvari, dronovi…).

Nizom primjera objašnjeno im kako nove tehnologije utječu na promjenu potražnje na tržištu rada. Učenici su na primjeru 13 konkretnih zanimanja nastojali odgonetnuti radi li se o zanimanjima današnjice ili budućnosti (certificirani pilot bespilotnih letjelica, specijalist za fuzije, inženjer medicinske robotike, kvantni programer…).

Na temelju najnovijih podataka portala MojPosao učenici su dobili informacije koja su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj i koji ih studiji pripremaju za poslove budućnosti.

Upoznati su i s mogućnosti sudjelovanja na besplatnoj Algebrinoj dvodnevnoj akademiji (Škola robotike / Škola etičkog hakiranja / Škola razvoja igara /Škola digitalnog marketinga), predviđenoj za učenike svih razreda srednje škole koja će se odvijati u travnju 2017.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju