preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Projekt SHE

Autor: Krasnodor Mikša, 8. 3. 2017.

 

Srednja škola Bedekovčina prošle se godine uključila u projekt SHE (School for Health in Europe) - europsku mrežu škola koje promiču zdravlje. 

Trenutno je u taj projekt uključeno 50 zemalja diljem Europe. U Republici Hrvatskoj nositelji projekta su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Agencija za odgoj i obrazovanje. Do sada je u Hrvatskoj uključeno 47 osnovnih i 8 srednjih škola. Cilj cijelog projekta je promicanje zdravlja, pri čemu je bitan cjelovit pristup škole koji povezuje zdravstvenu politiku škole, fizičko i društveno okruženje, vještine i sposobnosti, zajednicu i zdravstvene službe.

U ovom se ciklusu naša škola odlučila za provođenje projekta „(Ne)Volim vježbati!“. Ciljevi su nam ustanoviti učestalost tjelesne aktivnosti učenika i razloge zašto dio učenika ne voli/želi vježbati na satovima Tjelesne i zdravstvene kulture, napraviti akcijski plan poboljšanja stanja, ukazati na važnost tjelesne aktivnosti kao važnog čimbenika zdravog i pravilnog psihofizičkog razvoja adolescenata.

Članovi tima su Suzana Đanić, dr. med., Tajana Sedak Benčić, prof. bio., Tatjana Tuđa, prof. TZK, Roman Balen, prof. TZK, Hrvoje Špiljak, prof. TZK, Renata Korinčić, prvost. fizioterapije, Daniel Čehulić, prvost. fizioterapije, Rafaela Božić, dipl. fizioterapeut, Vinka Vidiček, prvost. fizioterapije, Tatjana Papst, prof. pedag.

Učenici iz zanimanja fizioterapeutski tehničar su uz sugestije koordinatorica sastavili anketu za sve učenike škole i nastavnike Tjelesne i zdravstvene kulture koja će nam pomoći snimiti početno stanje i napravimo plan aktivnosti za poboljšanje stanja. Namjera nam je ovaj projekt provoditi nekoliko godina kako bismo mogli pratiti stanje i unapređivati metode kojima ćemo poticati učenike na tjelesnu aktivnost, što je jako važno za pravilan rast i razvoj u adolescentskoj dobi.  

Stoga molimo da svi učenici popune kratku anketu kako bismo krenuli u novu fazu projekta.

Koordinatorice projekta: Suzana Đanić, dr. med., i Tajana Sedak Benčić, prof. biologije
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju