preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Vježbe iz hipoterapije (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 11. 3. 2017.

 

 

Učenici 4. Mb razreda odradili su vježbe iz hipoterapije, u sklopu predmeta Kineziterapija, u centru "Ritam s konjem". 

Centar „Ritam s konjem“ podružnica je Udruge fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja s vizijom pružanja inovativnih i nedostupnih terapijskih procesa za osobe s posebnim potrebama i osobe s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije, a sam ranč s konjima nalazi se u Stubičkim Toplicama. 

Pod vodstvom nastavnice Renate Korinčić i hipoterapeuta Josipa Knezića sudjelovali su u cijelom procesu pripreme konja, kao i provođenju terapije. Hipoterapija je poseban oblik fizioterapije na neurološkoj osnovi. Pozitivno djeluje na normalizaciju misicnog tonusa, povećava obim pokreta, kontrolira držanje tijela, poboljšava koordinaciju i ravnotežu. Preporuća se osobama sa cerebralnom paralizom, mišićnom distrofijom, ozljedama glave, autizmom i Downovim sindromom.

Učenici su se okušali u jahanju i hranjenju konja, gledali cijeli proces pripreme kao i potkivanje konja. Konji su trenirani za terapiju, a osobe u terapiji pod stalnim su nadzorom terapeuta. Na pitanje koje promjene primijete nakon terapije, svi pacijenti se slažu da im je poboljšan hod, smanjen tonus, bolja ravnoteža, a i psihofizički terapija djeluje vrlo pozitivno.

Galerija.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju