preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Radijska emisija Zašto tako (audio)

Autor: Krasnodor Mikša, 14. 3. 2017.

 

 

U sklopu emisije Zašto tako 1. programa Hrvatskog radija emitirana je reportaža iz Srednje škole Bedekovčina.

Emisija urednice Višnji Biti Zašto tako emitira se već više od trideset i pet godina, a govori o mladima i njihovim problemima odgoja, obrazovanja i odrastanja. 

Reportaža počinje u školi opisom radova za Državno natjecanje i prelazi na poligon za strukovna zanimanja i školski plastenik gdje se razgovaralo s nastavnicima i učenicima tijekom njihovog rada.

Na početku je ravnateljica Vera Hrvoj upoznala slušatelje s radovima za Državno natjecanje (soboslikari-ličioci i keramičari-oblagači), kao i novim ličilačkim radovima koji se odvijaju tijekom ove školske godine. Nakon kratke prezentacije o školi i učilištima, upoznajemo se s nastavnicima i učenicima na praktičnoj nastavi.

Na poligonu su se slušatelji mogli upoznati s učenicima prvog razreda, zidarima Valentinom Potočkim i Davidom Cafutom i njihovim nastavnikom Danijelom Borovčakom tijekom praktične nastave i vježbe za Državno natjecanje. Urednica emisije raspitivala se o dojmovima, nastavi i razlozima upisa u zanimanje koje su odabrali, kao i što dalje, što su nam rekli tesari Marko Ozimec i Nikola Tadić.

Instalateri grijanja i klimatizacije Dario Bevetek i Mario Vuljanko i plinoinstalater Josip Cvetko opisivali su trenutan rad u radionici, zajedno sa svojim instruktorom Ivanom Tkalcem.

U plasteniku se razgovaralo s nastavnikom praktične nastave Kristijanom Francom o voćnjacima, košnicama, plasteniku i radovima u plasteniku, tj. radom s presadnicama.

Valentina Špoljar, Božica Šafranko, Valentina Babić i Dino Vešliga upoznali su nas s uzgojem cvijeća, hidroponijom, vanjskim radovima i što žele raditi nakon završetka školovanja.

Na kraju je bilo riječ i o projektima EU-a, kao i blagodatima koje projekti donose učenicima, nastavnicima, školi i zajednici.

Cijelu emisiju možete poslušati na stranicama emisije Zašto tako.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju