preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Projekt Croskills (galerija+Press Clipping)

Autor: Krasnodor Mikša, 18. 3. 2017.

 

 

 

Srednja škola Bedekovčina uključila se krajem prošle godine u projekt Croskills (Build Up Skills Croatia) vezan uz osposobljavanje odraslih osoba u energetskoj učinkovitosti, a koji je nedavno krenuo u realizaciju.

Cilj je projekta Croskills unaprijediti sustav obrazovanja građevinskih radnika i instalatera tehničkih sustava u području energetske učinkovitosti. Projekt je usmjeren na cjeloživotnu edukaciju i usavršavanje hrvatskih radnika u području energetske učinkovitosti u zgradarstvu - jačanje kvalifikacija obrtnika, zaposlenih i nezaposlenih građevinskih radnika. Također se odnosi na obuku i kvalificiranje trenutno nezaposlenih radnika.

Do kolovoza 2017. izradit će se plan cjeloživotne izobrazbe za 6 osnovnih građevinskih zanimanja, razraditi i verificirati programi obuke te provesti probna edukacija radnika u prvim akreditiranim trening-centrima diljem Hrvatske. 

Nastavnici stručnih predmeta u području graditeljstva za teoretske predmete i nastavnici za praktičnu nastavu Srednje škole Bedekovčina trenutno polaze edukaciju za trenere za zanimanja tesar, krovopokrivač i fasader, a do sada su bili na osposobljavanju za zanimanja zidar, monter suhe gradnje i soboslikar-ličilac. Namjera je projektom da Srednja škola Bedekovčina postane trening-centar u kojem će se građevinski radnici osposobljavati u energetskoj učinkovitosti.

Tijekom ožujka krenuo je i ''road show'' kojim se projekt predstavlja, kao i principi energetske učinkovitosti, a nakon završetka projekta Srednja škola Bedekovčina počet će s prvim osposobljavanjem odraslih osoba u energetskoj učinkovitosti kako bi se građevinski radnici mogli usavršavati u svojim kvalifikacijama.

Galerija.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju