preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Sajam poslova 2017. (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 12. 4. 2017.

 

 

Na ovogodišnjem Sajmu poslova, 6. travnja 2017. u Krapini, naša se škola predstavila s nekoliko zanimanja iz svih naših učilišta. 

Sajam poslova ostvaruje kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika, a organizirano je i niz radionica te tribina za nezaposlene osobe i učenike osnovnih i srednjih škola, kao i Dan profesionalnog usmjeravanja kojim se učenicima završnih razreda srednjih škola približava svijet rada.

Arhitektonske tehničarke naše škole Karmela Krklec i Petra Sente demonstrirale su PopUp tehniku savijanja i izrezivanja papira kojom se postiže dvodimenzionalnost i trodimenzionalnost prostora. Građevinsko učilište predstavili su još i zidar Danijel Sedlar prikazivanjem mogućnosti slaganja polica od starih cigli i dasaka u retro stilu uređenja interijera te David Mlakar, proizvođač keramike, koji je oslikavao gotove keramičke predmete i figure.

   

Medicinu su predstavile Petra Pavetić, buduća medicinska sestra opće njege, mjereći tlak i šećer u krvi, a Maja Bokun, fizioterapeutska tehničarka, na posjetiteljima je pokazala znanje raznih tehnika masaže.

Predstavnice Poljoprivrednog učilišta, cvjećarke Antonija Šivalec i Lucija Koprivnjak, aranžirale su cijeli štand i napravile više prigodnih aranžmana s motivom nadolazećeg Uskrsa.

Pažnju posjetitelja privlačilo je cvijeće, atraktivne keramičke figure i police te umijeće učenica u PopUp tehnici, kao i mogućnost provjere svog zdravstvenog stanja. Učenici osnovnih škola i poneki roditelji raspitivali su se o mogućnostima upisa u pojedina zanimanja, a učenici su im rado odgovarali na pitanja i promovirali svoja zanimanja i cijelu školu.

Galerija.

Tatjana Papst
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju