preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Odlazak u kazalište

Autor: Krasnodor Mikša, 25. 4. 2017.

 

 

Sutra, 26. travnja, odlazimo u Zagreb, u Kazalište Komedija, pogledati njihov mjuzikl ''Byron''. Učenici koji će pogledati jutarnju predstavu imat će nastavu prva dva sata prema posebnom rasporedu.

Prva skupina učenika imat će nastavu prva dva sata prema sljedećem rasporedu.

U 9.00 smještaju se u autobuse i odlaze prema Zagrebu na predstavu od 11.00.

Nakon predstave učenici imaju još slobodnog vremena do polaska autobusa u 14.20 s dogovorenog mjesta. Autobusi se vraćaju kroz Zabok.

Popodnevna skupina učenika odlazi iz Bedekovčine u 13.00 te je nakon predstave povratak u 17.30. Također kroz Zabok.


Mjuzikl Byron, nastao u kombinaciji Mire Gavrana Darka Domitrovića, donosi burnu ljubavnu priču Lorda Byrona za njegova boravka u Veneciji 1820-ih godina. U poznatog engleskog romantika i pjesnika Lorda Georga Gordona Byrona zaljubljene su dvije sestre, Maria i Brigitte, Austrijanke čiji je otac kao vrhovni vojni zapovjednik poslan u Veneciju koja je nakon napoleonskih ratova pripala austrijskoj kruni. Ne​ ​prihvaćajući nametnute austrijske gospodare, Venecijanci protestiraju i potiču društvena previranja i pobune. Pobunama se priključuje i sam Byron, koji u ta burna politička vremena doživljava uzvišenu ljubav punu dramatičnih, ali i komičnih situacija. Tako se paralelno s političkom napetošću koja raste u Veneciji raspl​e​će i Byronova ljubavna, ali i životna priča, koja ga, između ostaloga, dovodi i do tajanstvenog armenskog samostana. Rastrgan između različitih aspekata svoje ličnosti, u toj raskoši i borbi između dobra i zla u sebi, u Byronu možemo prepoznati svu složenost vlastitih životnih izbora, tajnih želja i varljivih životnih situacija.

U ovoj epizodi iz Byronova života, osim emotivne priče jednog od najčitanijih britanskih pjesnika, pratimo priče i drugih junaka ovog mjuzikla, zapletenih u razne neočekivane ljubavne i životne obrate. Kako se radnja mjuzikla događa u vrijeme karnevala, uz prave karnevalske maske, padaju i mnoge svakodnevne maske Byronovih znanaca i prijatelja. Univerzalna ljubavno-životna priča koja se odvija u Veneciji 19. stoljeća, s junacima koji dolaze iz različitih krajeva i nacionalnih naboja, nagovješ​ćujući današnju multikulturalnost, doživljava svoj vrhunac obogaćena snažnom i plemenitom glazbom, majstorskom režijom i raskošnom orkestracijom, koje će vas očarati na najbolji mogući kazališni način.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju