preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Međunarodni dan sestrinstva (galerija+video+Press Clipping)

Autor: Krasnodor Mikša, 13. 5. 2017.

 

 

 

Učenici i nastavnici Medicinskog učilišta naše škole posebno su obilježili Međunarodni dan sestrinstva, odnosno cijeli tjedan, od 8. do 12. svibnja, akcijama u školi i u partnerskim zdravstvenim ustanovama.

Međunarodni dan sestrinstva proslavljaju medicinske sestre i tehničari 12. svibnja u cijelom svijetu u spomen na rođendan Florence Nightingale, britanske medicinske sestre, inače začetnice sestrinstva kao profesije i koja ja postavila temelje modernog sestrinstva.

Ovogodišnji slogan događanja ”Sestrinski glas za zdrav život” ukazuje na važnost i utjecaj medicinskih sestara i tehničara u svim segmentima životne kvalitete, a sastoji se od niza predavanja, javnozdravstvenih edukacija i savjetovanja građana o postizanju kvalitetnog i zdravog života.

   

U ponedjeljak, 8. svibnja 2017., učenici završnog razreda medicinska sestra opće njege / medicinski tehničar opće njege posjetili su KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, odnosno klinike za bolesti srca i krvnih žila, neurokirurgiju, otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata te traumatologiju, i sudjelovali u edukaciji o ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, odnosno o zdravstvenoj (ne)jednakosti i socijalnim odrednicama zdravlja Međunarodnog vijeća medicinskih sestara.

Sljedeća je bila edukacija o koranografiji i telemedicini u kardiologiji i Klinici za kardiovaskularne bolesti Magdalena u Krapinskim Toplicama.

U petak, posljednjeg dana obilježavanja Tjedna sestrinstva, učenici i nastavnici organizirali su planinarski pohod na Ivanščicu, na Belec-grad, u suradnji s Hrvatskom gorskom službom za spašavanje, podružnica Krapina, koja će im održati predavanje i prezentirati poslove i način rada gorske službe za spašavanje uz demonstracije.

Međunarodni dan sestrinstva organiziraju Hrvatski nacionalni savez sestrinstva, Hrvatska udruga medicinskih sestara i udruge i društva pojedinih područja djelovanja.

Galerije slika aktivnosti naših medicinara možete pregledati na službenoj stranici Srednje škole Bedekovčina na Facebooku ili u rubrici Press Clipping.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju