preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Simulirana sjednica Hrvatskog sabora (galerija+video+Press Clipping)

Autor: Krasnodor Mikša, 19. 5. 2017.

 

 

Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje 15. svibnja organizirala je petu Simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. 

Na sjednici su sudjelovale 33 škole iz cijele Hrvatske i 2 učenička doma iz Zagreba.

Tema ovogodišnje sjednice bio je Zakon o mirenju. Iako je Zakon o mirenju na snazi od 2003. godine, građani još uvijek ne znaju dovoljno o postupku mirenja i njegovim prednostima. Učenici su na tu temu raspravljali, podnosili amandmane i glasali.

   

Našu školu, a ujedno i županiju, predstavljalo je šest učenika iz 4. P razreda (Ana Cicnjak, Mateja Kunštović, Mateja Punek, Nikola Juranić, Goran Knezić i Trpimir Stjepan Zajec). Učenica Mateja Punek održala je govor za saborskom govornicom kao predstavnica kluba Stjepana Radića (u videu od 43. minute). Govor je održala odlično, samouvjereno i hrabro te smo izuzetno ponosni na nju. Učenike je za Simuliranu sjednicu Hrvatskog sabora pripremila i vodila profesorica i mentorica Janja Roginić u pratnji profesora Slavka Vinkovića. Također, ovim se putem želimo i zahvaliti prof. Maji Novosel koja je lektorirala govor.

Nakon završetka sjednice učenicima su se obratili gosti te potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak. Svi gosti su naglasili kako učenici sa svojim uloženim trudom i ponašanjem na sjednici mogu biti uzor svim zastupnicima te da se Hrvatska ne treba brinuti za svoju budućnost jer ju ostavlja u dobrim rukama mladih generacija. Nakon sjednice bio je organizirani ručak za sve učenike i njihove mentore. Na kraju moramo naglasiti kako nam je bila izuzetna čast predstavljati našu školu i što smo sudjelovali u ovome važnom događaju.

Sretna sam što sam bila dio Simulirane sjednice Hrvatskog sabora. Osjećala sam se ponosno samim time što nisam predstavljala samo školu i županiju, već i klub zastupnika Stjepana Radića u kojem je bilo 37 učenika iz raznih drugih škola. Ovo je za mene još jedno divno iskustvo koje ću sigurno dugo pamtiti.“ Mateja Punek, 4.P.

Galerija.

Ana Cicnjak, 4. P
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju