preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

1. P na izvanučioničkoj nastavi (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 21. 5. 2017.

 

 

 

Učenici 1. P razreda u sklopu izvanučioničke nastave posjetili su 7. tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki.

Organizator Tjedna je Sekcija botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatskog botaničkog društva, u koju su organizirane ustanove koje upravljaju botaničkim vrtovima i arboretumima Hrvatske radi zajedničkog nastupa prema javnosti, ciljem podizanja razine znanja javnosti i nadležnih institucija o vrijednostima botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske koji su malobrojni i mahom zapušteni, te stanju u kojem se oni nalaze. Glavni je cilj Tjedna promocija vrijednosti i važnosti botaničkih vrtova i arboretuma za hrvatsku kulturu, povijest i neposrednu zaštitu prirode: botanički vrtovi i arboretumi su riznice raznolikog biljnog materijala, te kao takvi imaju svoju ulogu i značenje u očuvanju biološke raznolikosti i zaustavljanju izumiranja biljaka. 

   

Prigodom Tjedna botaničkih vrtova učenici 1. P posjetili su Botanički vrt Zagreb i Međunarodnu izložbu cvijeća FloraArt na Bundeku.

Posjet Zagrebu zaključili su obilaskom obnovljenog Zoološkog vrta.

Galerija.

Daniel Gavran
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju