preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Konferencija Rezultati dobre prakse iz projekata Erasmus+ (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 26. 5. 2017.

 

 

 

Od 17. do 19. svibnja 2017. u njemačkom gradu Bonnu održavala se europska konferencija Rezultata dobre prakse iz projekata Erasmus+, čiji je sudionik bila i sudionik školska pedagoginja Tatjana Papst. 

Više od 200 sudionika – nastavnika, odgajatelja, stručnih suradnika, djelatnika školskih i predškolskih ustanova iz preko 30 zemalja Europe, okupilo se u cilju razmjene primjera dobre prakse u programima Erasmus+. Prezentirani su neki od projekata u KA1, KA2 i programima eTwinninga, a u panel diskusijama po radionicama promišljali su se i načini poboljšanja prijava i realizacije projekata u budućnosti. Intenzivan radni dio programa konferencije osigurao je svim sudionicima puno novih informacija i pogleda na interkulturalnost i suradnju u internacionalnom okruženju, a kulturni dio programa omogućio je neformalnu komunikaciju sudionika i ostvarivanje kontakata za nove projekte.

Razmjena ideja, realiziranih i programa u tijeku naročito je bila izražena tijekom izložbe plakata dijela projekata kada su se izlagači i ostali sudionici imali priliku upoznati, podijeliti svoje i prepoznati eventualne zajedničke interese za potencijalne nove projekte. Kratke prezentacije raznih projekata iz svih navedenih programa Erasmus+, održane u radionicama po grupama, također su sudionicima dale uvid o tome koje teme, područja i vrste programa zanimaju njihove europske kolege. Mogli su se vidjeti načini realizacije projekata, dobrobiti za škole partnere, djecu i nastavnike. Tijekom cijele konferencije sudionici su stvarali kontakte, razmjenjivali informacije o školama i zemljama odakle dolaze, čime se bave u svojoj osnovnoj struci, na koji su način uključeni u Erasmus+ i kakve projekte vode ili planiraju, što je i bio jedan od ciljeva konferencije.

Iz Hrvatske je, uz predstavnika Agencije za mobilnost, bilo ukupno 5 sudionica iz vrtića, osnovnih i srednjih škola koje provode projekte Erasmus+.

Cijeli program konferencije bio je izuzetno poticajan za ljude koji su u svojim školama i zemljama već stekli neka iskustva u programima Erasmus+ kao i za one koji su na samom početku i žele započeti suradnju s nekom od zemalja na budućim zajedničkim projektima.

Objavljena je i brošura s podacima o svim sudionicima i njihovim projektima. Na str. 26. je projekt „IT or not IT – Reaching our goals equipped with modern tools“ kojim se predstavljala naša škola.

Galerija.

Tatjana Papst
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju