preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

CAD Olympics 2017.

Autor: Krasnodor Mikša, 3. 6. 2017.

 

 

Učenik naše škole, Nikola Meglić, i njegova mentorica, Sanja Markuš, sudjelovali su po prvi puta na međunarodnom natjecanju u crtanju u softverskom programu AutoCAD koje se održalo u Roveretu, gradu u talijanskoj pokrajini Trentino.

Kao trećeplasirani na nedavnom XXII. državnom natjecanju graditeljskih i geodetskih škola Republike Hrvatske, koje se održalo u Bedekovčini, učenik škole Nikola Meglić plasirao se na ovo međunarodno natjecanje zajedno sa srednjoškolscim aiz Slavonskog Broda i Zagreba.

Na natjecanju, koje se organizira od 2002.,  sudjelovali su učenici s državnih natjecanja tehničkih škola iz Italije (sudjelovalo je stotinjak talijanskih škola i slovenska škola iz Trsta) i Slovenije (prvoplasirane škole iz Novog Mesta, Celja i Ljubljane). Po tri najbolja učenika iz pojedine države natjecali su se u preciznom i brzom računalnom crtanju prema zadacima koje su osmislili arhitekti i građevinari. Cilj natjecanja je učiniti softverski program Autocad, koji učenici strukovnih graditeljskih škola obavezno uče, zanimljivim i susretljivim učenicima kroz natjecanje, druženje, zabavu i učenje.

   

Domaćin natjecanja svake je godine srednja tehnička škola Istituto Tecnico Economico e Tecnologico I.T.E.T. „Felice e Gregorio Fontana“ iz Rovereta, a pokrovitelj Ministarstvo obrazovanja Republike Italije.

Osim natjecanja i druženja, sudionici natjecanja upoznali su i slikoviti srednjovjekovni centar Rovereta s impresivnom zgradom muzeja suvremene umjetnosti (MART) švicarskog arhitekta Marija Botte i prekrasne pejzaže južnih obronaka Alpa.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju