preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Energetska učinkovitost u pokretu

Autor: Krasnodor Mikša, 12. 6. 2017.

 

 

14. lipnja u Srednjoj školi Bedekovčina promovirat će se graditeljske vještine u energetki učinkovitoj gradnji u sklopu projekta CroSkills.

Energetskom obnovom objekata moguće je peterostruko smanjiti potrošnju energenata, znatno povećati udobnost stanovanja te smanjiti troškove režija. Zbog toga je primjena energetske učinkovitosti vrlo važna. Međutim, energetski učinkovita obnova te izgradnja novih niskoenergetskih zgrada trenutačno predstavlja veliki izazov za građevinski sektor jer izgradnja zgrada s malom potrošnjom energije zahtijeva visoku kvalitetu izvođenja radova, a kvalificirana radna snaga nedostaje.

Europskim projektom CROSKILLS pokrenuta je izrada programa izobrazbe radnika za energetski učinkovitu obnovu i gradnju objekata, koji će im omogućiti konkurentnost na tržištu rada u Hrvatskoj i drugim zemljama EU-a.  Promotivna kampanja „Energetska učinkovitost u pokretu“  usmjerena je na 6  prioritetnih građevinskih zanimanja – fasadere, soboslikare/ličioce, tesare, krovopokrivače, zidare i montere suhe gradnje.

U Srednjoj školi Bedekovčina 14. lipnja od 10.00 održat će se predavanje, a od 11.30 natjecanje u građevinskim vještinama u energetski učinkovitoj gradnji.

Ovaj promotivan događaj ima za cilj promicati edukaciju građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti te povećati interes za obrazovanje u građevinskim zanimanjima.

Sve informacije o projetku i ovom događaju možete dobti kod kontakt osobe, Tajane Sedak Benčić, u Srednjoj školi Bedekovčina, e-mailom ili telefonom na 098.165.2127. 

 
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju