preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Croskills roadshow (galerija+Press Clipping)

Autor: Krasnodor Mikša, 18. 6. 2017.

 

 

U srijedu, 14. lipnja 2017., održalo se u našoj školi promotivno događanje „Energetska učinkovitost u pokretu“ u sklopu projekta ''Croskills'', tzv. ''roadshow'' kojim je predstavljen zainteresiranoj javnosti sam projekt.

Cilj projekta i ''roadshowa'' promicanje je edukacije građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti te povećanje interesa za obrazovanje u građevinskim zanimanjima. Ovakvo događanje organizira se u svakom trening centru građevinskih vještina u energetski učinkovitoj gradnji, od kojih je Srednja škola Bedekovčina jedna od njih 12 u Republici Hrvatskoj. 

Na početku prvog dijela Ivana Banjad Pečur sa zagrebačkog Građevinskog fakulteta, ujedno i koordinatorica projekta „Croskills“, prisutnima je predstavila sam projekt. Nakon toga slijedile su prezentacije o aktualnim temama održive gradnje i novih trendova i tehnologija u graditeljstvu. Marko Vlainić, predstavnik Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), okupljenima je govorio o održivoj gradnji i uporabi građevinskog otpada, a Ivica Vlahek, predstavnik Hrvatske udruge proizvođača fasadnih i toplinskih sustava (HUPFAS), o primjeni novih materijala za bojanje, neškodljivih za okoliš i korisnike.

U drugom dijelu 4 tima sastavljena od učenika Srednje škole Bedekovčina, stručnih učitelja i radnika pokazala su svoje graditeljske vještine pri izradi zadatka koji je posebno osmišljen za ovu priliku. Od šest zanimanja koja su uključena u ovaj projekt, ovaj zadatak osmišljen je za tesare i soboslikare-ličioce. Timovi su izrađivali klupe od elemenata paleta koji su impregnirani i bojani bojama neškodljivima za okoliš. Izrađene klupe škola će postaviti na korištenje učenicima pa im je na taj način dodana trajna vrijednost. Nakon izrađenog praktičnog zadatka, ekipe su igrale i igru asocijacija s pojmovima vezanim uz graditeljstvo i energetski učinkovitu gradnju. Bodovi koje su timovi skupili u ovoj igri zbrojeni su s bodovima ostvarenim kod izrade zadatka i na taj način je dobiven pobjednički tim. Sponzor nagrada za pobjednički tim bio je „Carpona“, trgovina i usluge. Svi ostali timovi dobili su utješne nagrade sponzora „Trgocentar “  i Ugostiteljstvo „Pri Šenjugu“. Za sve natjecatelje osigurane su majice projekta „Croskills“ i  JUB-a. 

O samom projektu možete čitati i u tisku (Zagorski list, Zagorje International).

Galeriju ''roadshowa'' možete pogledati na službenim stranicama Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.

Tajana Sedak Benčić, koordinatorica projekta
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju