preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

eTwining Quality Label

Autor: Krasnodor Mikša, 29. 6. 2017.

 

 

Projekt Srednje škole Bedekovčina ''IT or not IT?'' dobio je dodatnu oznaku uspješnosti - Nacionalnu oznaku kvalitete (eTwinnig Quality Label) kao konkretno priznanje učiteljima i školama za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima.

Nacionalna služba za podršku (NSS) dodjeljuje nacionalnu oznaku kvalitete prema 6 kriterija:

1. Pedagoške inovacije i kreativnost  
2. Integracija projekta u kurikulum 
3. Komunikacija i razmjena među partnerskim školama 
4. Suradnja partnerskih škola 
5. Kreativna uporaba IKT-a
6. Rezultati, učinak i dokumentiranje.

Projekt ''IT or not IT?, Reaching our goals equipped with ICT tools'' povećala je korištenje novih tehnologija i metoda baziranih na informacijskim tehnologijama paralelno s razvojem socijalnih i komunikacijskih vještina učenika kroz suradnju i interakciju sudionika. Pokazao je koliko je važan osobni i društveni razvoj svakog od njih kao pojedinca, kao i to kako se ti alati mogu koristiti da se osjećaju ugodno i uče lakše, učinkovitije i uspješnije. Interaktivnu nastavu i učenje kroz e-learning platforme stoga su kreirali sami učenici. Oni su stvorili multimedijske nastavne materijale - karte, planove, prezentacije, video, blogove, foto blogove, ankete i drugo. Osim toga, sudjelovali su u virtualnoj komunikaciji i nekonvencionalnoj nastavi temeljenoj na kombinaciji različitih disciplina (sport, matematika, umjetnost, učenja jezika). Istražili su i koristili zanimljive alate na internetu pomoću tableta, interaktivne ploče i pametnih telefona.

Tijekom projekta učenici i nastavnici posjetili su Češku, Cipar, Španjolsku i Poljsku, a organizirali su susret svih projektnih partnera u Bedekovčini. Uz to su u sklopu projekta i organizirali radionice i izložbe, kao i nabavili novu opremu.

 

 
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju