preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Dodjela certifikata u projektu SHE

Autor: Krasnodor Mikša, 4. 7. 2017.

 

 

U utorak, 27. lipnja 2017., Srednjoj školi Bedekovčina uručen je certifikat kojim je postala dio Europske mreže škola koje promiču zdravlje, a sve u sklopu projekta SHE (Schools for Health in Europe). 

Završni sastanak za srednje škole u ovom dijelu projekta održan je u prostorijama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji je uz Ministarstvo obrazovanja i Agenciju za odgoj i obrazovanje nositelj SHE projekta u Republici Hrvatskoj. Na ovaj način se u SHE mrežu škola u Republici Hrvatskoj priključilo 8 srednjih škola. Pored naše škole, iz Krapinsko-zagorske županije u projekt su još uključene Srednja škola Pregrada i Srednja škola Krapina.

Promicanje zdravlja u školama uključuje zdravstveno obrazovanje koje se podučava u razredu, no ono uključuje i napore za stvaranjem zdrave školske okoline, školske politike i nastavnog plana i programa. Promicanje zdravlja u školskom okruženju je pristup cijele škole i uključuje više od škole koja provodi aktivnosti promicanja zdravlja. Škola koja promiče zdravlje bavi se zdravljem i blagostanjem na sustavni i integrirani način prema pisanom planu ili politici škole. Orijentirana je na akcije i sudjelovanje; cijela školska zajednica uključujući učenike, učitelje, ostale djelatnike škole i roditelje zauzima aktivnu ulogu u donošenju odluka i provedbi aktivnosti. Također se usmjerava na izgradnju kapaciteta, što je povezano s razvojem znanja, vještina i obvezivanja članova čitave školske zajednice na promicanje zdravlja i blagostanja.

Na uručenju certifikata istaknuta je važna uloga škola u usvajanju zdravih životnih navika koje vode zdravijem pojedincu i cjelokupnom društvu. Spomenuta je i važnost međuresorne suradnje kao pravog načina pristupanja i rješavanja problematike promicanja zdravlja. Predstavnici škola su ukratko predstavili svoje projekte koje su provodili tijekom ove školske godine kao i planove za sljedeću godinu.

U prilogu se nalazi prezentacija o našem projektu „(Ne)Volim vježbati“ .

Tajana Sedak Benčić, prof. biologije,

koordinatorica projekta


Priloženi dokumenti:
SHE_PROJEKT_2017.pdf (1.48 MB)


CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju