preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Dodjela nagrade Faust Vrančić (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 6. 7. 2017.

 

Učenici Srednje škole Bedekovčina na prošlotjednoj svečanosti Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih primili su 6 nagrada „Faust Vrančić“ koja je namijenjena učenicama za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama. 

Nagrada „Faust Vrančić“ dodjeljuje se učenicama i učenicima i njihovim mentorima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima, odnosno priznanja za postignuto jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, smotrama ili izložbama.

Svi su učenici postali državni prvaci na ovogodišnjem natjecanju koje se odvijalo u Bedekovčini. Kao najbolji u svojim kategorijama nagradu su dobili Miljenko Frljužec (keramičar-oblagač, mentor Stjepan Sinković), Matija Mihelja (soboslikar-ličilac, mentor Franjo Ščapec), Mateo Mišak (rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, mentor Zoran Vukić), Jurica Hrdelja (zidar, mentor Daniel Borovčak), Julijan Brlečić (tesar, mentor Ivan Ded) i  Marko Vrbanc (monter suhe gradnje, mentor Ivan Mohač).

Svrha svečanosti je promocija izvrsnosti strukovnog obrazovanja, podizanje njegova ugleda te jačanje njegove privlačnosti, kao i isticanje njegove povezanosti s tržištem rada. Ujedno se želi i nagraditi učenike i mentore za izniman trud i pokazano znanje i pokazati da se izvrsnost i zalaganje prepoznaju i cijene.
Svečana manifestacija održala se u okviru ESF projekta „Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre“ sufinanciranog od strane EU-a. 

Galerija.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju