preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Projekt CROSKILLS - Build Up Skills Croatia - osposobljavanje građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 18. 7. 2017.

 

 

Prošli je tjedan u Srednjoj školi Bedekovčina završila edukacija o okviru projekta Croskills čiji je cilj unaprijediti sustav obrazovanja građevinskih radnika i instalatera tehničkih sustava u području energetske učinkovitosti. 

Naša škola prijavila se za osposobljavanje nastavnika koji će biti treneri u budućim edukacijama i za trening centar za šest zanimanja: zidar, tesar, monter suhe gradnje, soboslikar-ličilac, krovopokrivač i fasader. Edukacija nastavnika završila je prije početka edukacije radnika. Nastavnici su tijekom rada s radnicima bili praćeni od strane osoba iz projektnog konzorcija jer će po završetku projekta dobiti certifikate da mogu obavljati ovakve edukacije pa trebaju zadovoljiti propisane uvjete.

   

U svibnju ove godine održan je teoretski, a proteklih dana i praktični dio edukacije radnika predviđen projektom. Svi radnici koji su se prijavili i pristupili edukaciji istu su s uspjehom položili. Oni će dobiti certifikate koji će vrijediti pet godina uz obavezu kontinuiranog usavršavanja. U tijeku je formiranje baze podataka osoba koje će imati ovakve certifikate. Ukupno je edukaciju po projektu Croskills u našoj školi uspješno završilo sedam soboslikara-ličioca, tri montera suhe gradnje, devet fasadera, pet krovopokrivača, sedam zidara i pet tesara.

Uključivanjem u ovaj projekt nastavnici u području graditeljstva dobili su mogućnost upoznavanja s najnovijim tehnologijama i trendovima građenja, što će moći prenijeti i na redovne učenike i tako oplemeniti i osuvremeniti nastavni proces.

Galerija.

Tajana Sedak Benčić, prof., koordinatorica projekta za SŠ Bedekovčina
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju