preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Škola medijske kulture (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 6. 9. 2017.

 

 

Od 18. do 28. kolovoza u Krapinskim Toplicama održavala se 19. škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, čiji je sudionik bila i profesorica hrvatskog jezika Maja Novosel.

Riječ je o najopširnijem izvaninstitucionalnom filmskom obrazovnom programu koji u 10 dana okuplja brojne filmske stručnjake te stotinjak polaznika.  Na raznim radionicama i seminarima obrazuju se nastavnici osnovnih i srednjih škola, voditelji filmskih videodružina, nezavisni autori te svi zainteresirani filmski entuzijasti.

Polaznici su se mogli opredijeliti za jednu od mnogobrojnih radionica, a navest ćemo samo neke od njih: radionica za montažu, radionica za kameru i snimanje, radionica za animirani film, radionica za igrani film, radionica za dokumentarni film, radionica za TV reportažu, radionica za radijsku reportažu, radionica za filmski scenarij, radionica za eksperimentalni film, radionica za radijsku igru.

   

19. škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić završila je svečanom prezentacijom radova koje su polaznici napravili pod vodstvom svojih mentora. Radionica za radijsku reportažu koju je vodila Višnja Biti, HRT-ova urednica i novinarka, a čiji je polaznik bila i prof. Novosel, predstavila se emitiranjem jedanaest minuta duge radijske reportaže Zdravo i fino iz cijeloga svijeta u Zagorju.

Sve je radove stručnim i duhovitim komentarima popratio dr. sc. Bruno Kragić.

Program Škole provodi se kao cjeloživotno obrazovanje i verificiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Navedeni program vrijedan je doprinos razvijanju medijske, posebice filmske kulture, u okviru nastave hrvatskog jezika i književnosti u našim školama, a održava se uz financijsku podršku HAVC-a.

Galeriju događanja i radionica možete pogledati na Facebook stranici Škole medijske kulture.

Maja Novosel
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju