preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

100 posto zagorsko u Zagrebu (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 19. 9. 2017.

 

 

Na ovogodišnjoj manifestaciji ''100 posto zagorsko'' koja se održavala u Zagrebu 15. i 16. rujna predstavila se i Srednja škola Bedekovčina. 

''100 posto zagorsko'' predstavlja bogatu ponudu autohtonih zagorskih proizvoda, a posjetitelji su tijekom dva dan mogli uživali i u cjelodnevnom kulturno – zabavnom programu s dva večernja koncerta, animacijama i nagradnim igrama. Ove godine na manifestaciji je sudjelovalo 120 izlagača koji su prodavali poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. U ponudi je bilo bučinog ulja, meda, medenjaka, zagorskih mlinaca, povrća, voća, rakija i likera, sireva, sokova, vina i voćnih vina, suhomesnatih proizvoda, licitara i tradicijskih igračaka, a posjetitelji će moći uživati i u zagorskim štruklima te tradicionalnim babičinim kolačima.

Srednja škola Bedekovčina tijekom ova dva dana manifestacije predstavila je i stavila naglasak na program poljoprivrednog gospodarstvenika i učenike koji su sa svojim voditeljima prezentirali našu školu svojim proizvodima. Izloženi su proizvodi rezultat rada u prostorima škole nastali tijekom praktične nastave i vježbi. Uz slogan “Kap zdravlja iz Zagorja“ dominiralo je ekstra djevičansko bučino ulje dobiveno prešanjem na štandu.

Za ukrašavanje štanda pobrinuli su se naši cvjećari svojim instalacijama i dekorativnim elementima.

Uz ostale poljoprivredne proizvode, raznolikost naših proizvoda upotpunili su i učenici učeničke zadruge „Zvirek“ različitim keramičkim predmetima.

Naš štand obišli su mnogi posjetitelji, a učenici su dokazali da su pravi gospodari zagorskih brega.

Galerija.

Slavko Vinković  
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju