preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Osnaživanje mladih (galerija+video+Press Clipping)

Autor: Krasnodor Mikša, 22. 9. 2017.

 

 

U četvrtak, 21. rujna 2017., u organizaciji Mreže udruga Zagor održana je u našoj školi konferencija za mlade u sklopu projekta „Osnaživanje mladih“ u okviru programa Erasmus+.

Tijekom konferencije sudionici/ce su naučili/le što je to Youthpass i kako se može koristiti kao alat za valoriziranje neformalnog učenja mladih. Metodu world caffea mladi su raspravljali/le o četiri važne teme koje uključuju raspravu o problemima i potrebama mladih, aktivizmu mladih i sudjelovanju mladih u procesima donošenja odluka. Tijekom konferencije sudionici/ce izradili/le su video uratke i plakate na navedene teme. Navedeni radovi prikazuju što mladi žele u svojoj školi i zajednici, poput mjesta na kojem mogu igrati stolni tenis, košarku, mjesta na kojem mogu odmarati, ali i baviti se dodatnim izvanškolskim aktivnostima. Također su kroz kratke video klipove prikazali da su im potrebni i izvannastavni sadržaji i druženje, kao i scenarije komunikacije s lokalnim vlastima, koja može biti pozitivna ili negativna, te kako su mladi važni dionici u kreiranju politika koje se tiču izravno njih.

   

Osim iznimno korisnih podataka koji su sudionici/ce uputili na navedene teme, isto tako dobili/le su znanja iz područja strukturiranog dijaloga, metoda sudjelovanja u procesima donošenja odluka i aktivizmu. 30 mladih srednjoškolaca/ki nizom su aktivnosti i radionica vodili/le Jura Koprek, Alan Lebec, Nikolina Bertol i Ivana Radanović. Konferenciji se pridružio i zamjenik načelnika Općine Bedekovčina, Janko Buzjak, u ulozi donositelja odluka, koji je zajedno s mladima odgovarao na pitanja o problemima i potrebama mladih u lokalnoj zajednici. Svi zaključci konferencije biti će proslijeđeni Općini Bedekovčina te će pomoći u pripremi budućih aktivnosti za mlade.

   

U provedbi i organizaciji konferencije sudjelovali su Srednja škola Bedekovčina i Bedekovčanska udruga mladih.

(preuzeto s Mreže udruge Zagor)
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju