preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Arhitektonski i građevinski tehničari na Praktikumu

Autor: Krasnodor Mikša, 23. 10. 2017.

 

 

Učenici 2. G, smjer arhitektonski i građevinski tehničari, posjetili su oplatarski pogon tvrtke Peri u Velikom Trgovišću u pratnji nastavnika Praktikuma Jovice Janjatovića. 

Tvrtku PERI osniva Artur Schwörer 1969. i od se tada tvrtka permanentno usavršava i investira u tehnologiju oplata i zahtjeve u izvedbi betonskih i AB konstrukcija, a cilj poslovanja jest racionalizacija betonske gradnje. 

Program obuhvaća više od 2000 proizvoda. Održivost te ekološka i ekonomska postojanost zauzimaju važno mjesto u svim procesima. Već sam razvoj proizvoda usmjeren na maksimalnu iskorištenost materijala konstrukcija PERI sistema i komponenti optimaliziranih sukladno opterećenjima osigurava štedljivu primjenu materijala.

   

Učenici/ce su se tamo upoznali sa svim vrstama oplata koje se koriste prilikom građenja zidnih i stropnih sustava, skelama, montažnim konstrukcijama, oplatnim pločama i nosačima, što je poveznica s teorijskim sadržajima stručnih premeta u nastavi.

Pod stručnim je vodstvom voditelja prodaje učenicima/cama demonstrirano kako se u praksi oplate i skele brzo montiraju i demontiraju visoke čvrstoće i otpora pritisku svježe betonske mase te kako se njima treba rukovati i održavati u smislu čišćenja, a u slučaju oštećenja i popravaka ili zamjena oplatnog platna postoji radionica sa stručnim kadrom. Građevinski radovi trebaju postati jednostavniji, brži i sigurniji.

Jovica Janjatović, d.i.g.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju