preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Bez promila

Autor: Krasnodor Mikša, 25. 10. 2017.

 

 

Mreža udruga „Zagor“ u suradnji s Policijskom upravom Krapinsko-zagorskom u Srednjoj školi Bedekovčina 23. listopada provela je aktivnosti projekta „Bez promila“ kojem je cilj smanjiti broj prometnih nesreća i podizanje svijesti o posljedicama konzumiranja alkohola kod mladih vozača. 

Projekt „Bez promila“ namijenjen je budućim mladim vozačima i vozačicama, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javne kampanje. Održavaju se akcije i predavanja u srednjima školama sa simulacijom s tzv. „pijanim naočalama“, kao i edukacije za mlade vozače i vozačice u autoškoli u kojima će sudionici i sudionice imati mogućnost dobiti informacije o aktualnom stanju cestovnog prometa, očekivanjima i ponašanju u prometu, najčešćim pogreškama, kao i problem vožnje u alkoholiziranom stanju i posljedicama. Tijekom mjeseca borbe protiv ovisnosti održat će se konferencija s gostima stručnjacima. Također, provest će se medijska kampanja podizanja svijesti o posljedicama nesreća uzrokovanih od strane mladih uslijed konzumacije alkohola.

   

Učenici završnih razreda naše škole odslušali su predavanje djelatnika MUP-a o opasnostima u prometu, zakonskim okvirima, mjerama sigurnosti u prometu te utjecaju alkohola na vozačke sposobnosti. Nakon toga učenici su rješavali didaktičke igre i slične aktivnosti simulacijom vida „pijanim naočalama“.

Tomislav Čekolj
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju