preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Interliber 2017.

Autor: Krasnodor Mikša, 13. 11. 2017.

 

 

Učenice naše škole u četvrtak, 9. studenog 2017., posjetile su jubilarni 40. međunarodni sajam knjiga i učila u Zagrebu uz pratnju knjižničara Željka Kemeca. 

Interliber se održavao od 7. do 12. studenog 2017.  na Zagrebačkom velesajmu.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.  

Predstavilo se više od 300 izlagača na 13.000 m2 iz 16 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Francuska, Hrvatska, Iran, Italija, Kina, Nizozemska, Njemačka, SAD, Slovenija, Španjolska, Turska, Velika Britanija i Sjeverna Irska).

   

Svakodnevno su se održavali različiti kreativni i edukativni programi; radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire, a pisci su se družili sa svojim čitateljima.

Na otvorenoj pozornici ispred paviljona 5 sve posjetitelje je očekivalo obilje dobre glazbe i nastupa DJ-a i glazbenih bendova.

Na pozornici u paviljonu 6 posjetitelje donosili su se novi naslovi i predstavljale knjige, razgovori s autorima, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, kvizovi i dodjele književnih nagrada.

Na Interliberu su se, osim promocija novih knjiga, gostovanja domaćih i stranih pisaca, dodjeljivale i književne nagrade te su se održavale edukativne radionice za djecu. Osim novih knjiga, mogle su se pronaći i kupiti lektire za državnu maturu, razne knjige o medicini, arhitekturi i vrtlarstvu.

Cijelu galeriju možete vidjeti na službenim stranicama škole na Facebooku.

Tekst: Josipa Hatz, Slike: Josipa Hatz i Ema Bartolec
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju