preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

European Vocational Skills Week

Autor: Krasnodor Mikša, 1. 12. 2017.

 

 

Ovogodišnji, drugi po redu, Europski tjedan strukovnih vještina održan je u Bruxellesu od 22. do 24. studenog u organizaciji Europske komisije. Ispred Srednje škole Bedekovčina ovom događaju prisustvovala je Mara Ivančević. 

Osnovna tema nacionalnih, kao i ovog krovnog događanja, bila je ''Povećanje privlačnosti i izvrsnosti strukovnog obrazovanja''. Europska Komisija posebnu pozornost posvećuje trima područjima:

  • mobilnosti polaznika strukovnog obrazovanja i kvaliteti naukovanja
  • osnaživanju partnerstva između poslovnih subjekata i ustanova za strukovno obrazovanje
  • razvoju sektorskog pristupa kojim će se analizirati neusklađenosti vještina s potrebama tržišta rada i stvaranje uvjeta za brzo usvajanje novih vještina u skladu s potrebama tržišta rada.

Ovogodišnja tema bila je „Discover your talent“ - „Otkrij svoj talent“ pomoću strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Cilj je potaknuti učenike, studente i radnike da svoje sposobnosti ojačaju putem kvalitetnog strukovnog obrazovanja, u svim fazama života, da steknu vještina potrebne za prihvaćanje izazova učeničke i radničke mobilnosti te da steknu strukovne vještine koje na relevantan način odgovaraju zahtjevima tržišta rada čime će steći uvjete za osobno i profesionalno zadovoljstvo.

Mara Ivančević
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju