preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Bespovratna sredstva za unapređenje poljoprivrede

Autor: Krasnodor Mikša, 17. 12. 2017.

 

Srednjoj školi Bedekovčina dodijeljeno je 453.271,68 kuna 13. prosinca 2017. godine u sklopu Javnog poziva srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. Ministarstva poljoprivrede.

Ministar Tomislav Tolušić potpisao je 30 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi za 30 odobrenih projekata vrijednih 13 milijuna kuna vezanih uz obrazovne programe u sektoru poljoprivrede, prehrane i veterine s projektima ulaganja u školska poljoprivredna gospodarstva i praktikume te povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima škole ili školske zadruge.

Na potpisivanju ugovora bila je i ravnateljica škole Vera Hrvoj.

Srednja škola Bedekovčina aplicirala je na Javni poziv projektom „Jačanje kapaciteta škole u području primjene suvremene poljoprivredne mehanizacije“ u ukupnom iznosu od 453.271,68 kuna, a referira se na ulaganja u školska poljoprivredna gospodarstva i praktikume.

Provođenjem projekta nabavila bi se nova oprema za obavljanje poslova u poljoprivredi te bi se na taj način učenici educirali o suvremenim načinima primjene novih tehnologija u području poljoprivrede, čime bi se doprinijelo općem cilju projekta - održivo upravljanje prirodnim resursima i klimatskim promjenama i postizanje uravnoteženog teritorijalnog razvoja ruralnih područja, uključujući stvaranje i očuvanje radnih mjesta. Primjenom nove opreme osigurali bi se kvalitetniji ishodi učenja u stručnim predmetima (poljoprivredna mehanizacija, voćarstvo, vinogradarstvo i zaštita bilja).

Konkretno, planira se kupnja modernog traktora, traktorskog raspršivača (atomizer), platforme za podizanje te dvobrazdnog pluga. Ovom opremom Škola će biti u mogućnosti na moderan i efikasniji način prikazati i naučiti učenike zaokruženom uzgojnom procesu. Ciljane skupine obuhvaćene ovim projektom u prvom su redu naši učenici Poljoprivrednog učilišta, zatim polaznici obrazovanja odraslih u poljoprivrednim zanimanjima i poljoprivredna gospodarstva s područja Krapinsko-zagorske županije te okolice.

Projekt će se provoditi na školskom poljoprivrednom dobru na lokaciji u Bedekovčini, u vremenu od 8 mjeseci od dana sklapanja Ugovora.

Slika preuzeta s mrežnih stranica Ministarstva poljoprivrede.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju