preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Godišnja priznanja škole (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 18. 12. 2017.

 

Na svečanoj sjednici Školskog odbora Srednje škole Bedekovčina dodijeljena su godišnja priznanja Škole zaslužnim djelatnicima i vanjskim suradnicima. Godišnja nagrada Škole dodjeljuje se pojedincima unutar Škole i suradnicima Škole koji su obilježili svojim radom i dugogodišnjim zalaganjem rad ustanove. Godišnja priznanja priznanja dobili su Tatjana Tuđa, Stjepan Kovačić, Marijan Vidiček, Dom zdravlja KZŽ-a i Muški pjevački zbor Magdalenići.

 

 

Tatjana Tuđa se neposredno po završetku Fakulteta za fizičku kulturu u Zagrebu 1993. godine zaposlila u Srednjoj školi Bedekovčina.

Tijekom rada u Školi obavlja poslove nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture. U školi vodi razne aktivnosti te redovito i uspješno nastupa sa školskim ekipama na županijskim i poluzavršnim natjecanjima. Voditelj je ŠSD-a „Bedex“ od 2002. i bila je voditelj sportske dvorane SŠ Bedekovčina od 2006. do 2013. g.

Bila je mentorica mnogim bivšim i sadašnjim nastavnicima: Romanu Balenu, Hrvoju Špiljaku, Danijelu Klancu, Milivoju Bujaniću, Koraljki Mii Milić i Sandri Belinić. Bila je i mentor studentima Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Osnivanjem Saveza športskih klubova Krapinsko-zagorske županije 2000. godine bila je potpredsjednica, a sada je predsjednica Županijskog školskog športskog saveza Krapinsko-zagorske županije. Također je i član izvršnog odbora Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Član je skupštine Hrvatskog školskog sportskog saveza i  povjerenstva za dodjelu godišnjih nagrada od 2011.g. do danas. Bila je član disciplinske komisije od 2011.g. do 2014.g.

Sudjelovala je i u realizaciji brojnih projekata EU-a kojima se naša škole iznimno ponosi. Rado se uključuje u brojne druge aktivnosti koje škola provodi. Već dugi niz godina priprema učenike završnih razreda u projektu Hrvatsko salonsko kolo kojim se obilježava posljednji dan nastave u srednjoškolskom obrazovanju.

Stjepan Kovačić u Srednjoj školi Bedekovčina počinje raditi 1. rujna 2001. godine na mjestu ekonoma, gdje i dan danas marljivo radi.  Osim što je marljiv, sposoban, profesionalan i ljubazan, za Stjepana se zaista može reći da svoj posao radi s osmjehom na licu. Što je još važnije, on je tip čovjeka i djelatnika koji svoje dobro raspoloženje i pozitivan stav prema životu i radu širi i na sve ljude s kojima surađuje, u domu i školi te prema našim vanjskim poslovnim suradnicima i  dobavljačima.

Zahvaljujući njegovom odgovornom, profesionalnom i pravovremenom obavljanju svih dužnosti dom, odnosno njegovi učenici i djelatnici, dobivaju sve što im je potrebno za život i rad. Također, može se reći i da niti jedno domsko ili školsko formalno ili neformalno događanje ne prođe bez njegova truda i angažmana da sve glatko prođe, a on ipak uspijeva i želi ostati van središta pozornosti, zadovoljan kvalitetno odrađenim poslom.

Tijekom prošle školske godine aktivno je sudjelovao te dao znatan doprinos uspješnoj organizaciji državnog natjecanja učenika Republike Hrvatske u vještinama građenja čiji smo bili domaćini. S obzirom na veliki broj svih sudionika, to je bio vrlo zahtjevan posao koji je trebalo odraditi uz redovne poslove i brigu o funkcioniranju  učeničkog doma.

Marijan Vidiček srednje strukovno obrazovanje za zanimanje zidar stječe u Tehničkoj školi u Bedekovčini 1971. godine. Potom se zapošljava u građevinskom poduzeću „BOR“ u Bedekovčini, gdje  radi punih 14 godina. Godine 1985. zapošljava se u „GOC“ Zvonko Brkić na poslovima stručnog učitelja u graditeljstvu za zanimanje zidar, gdje radi sve do 1999.

Osim provođenja praktične nastave s učenicima sudjeluje i  u izgradnji objekata na području Općine: ribičkog doma, ograde i svlačionice na nogometnom igralištu „TONDACH“-a, štandova za opekarski sajam na zagrebačkom Velesajmu, zatvaranje ziđem prostora poligona za praktičnu nastavu, izrada krušne peći na lokaciji poljoprivredne škole. Posebno je svojim  trudom doprinio radovima na školskom podrumu i to zidanjem, izradom stepenica, parapetnih  zidova, fasade te radovima na uređenju kušaonice.

Mora se istaknuti i njegova pjesnička duša koja nas uveseljava stihovima na razne teme koje mu posluže kao inspiracija.

Dom zdravlja KZŽ-a pravni je sljednik nekoliko domova zdravlja na području naše županije koji su integrirani 2003. godine sa sjedištem u Krapini. Organizacijska struktura Doma zdravlja sastoji se od službe opće medicine, službe zdravstvene zaštite žena, zubozdravstvene zaštite, službe sanitetskog prijevoza, laboratorijske, radiološke i druge dijagnostike, službe specijalističko-konzilijarne djelatnosti i medicine rada te patronažne službe s kojom najviše surađujemo.

Od samog početka rada obrazovanja medicinskih sestara/tehničara u našoj školi, dakle prije 25 godina, surađivali smo s tim domovima zdravlja. Ta je suradnja bila vrlo uspješna i odvijala se na obostrano zadovoljstvo. Svi naši učenici prošli su kroz institucije i razne djelatnosti domova zdravlja i pri tome su stjecali dragocjena znanja i iskustva. Osim realizacije redovnog nastavnog plana i programa, s Domom zdravlja surađujemo u raznim akcijama, obilježavanjima i sl. Danas su mnogi naši bivši učenici vrlo cijenjeni djelatnici Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije. Između brojnih djelatnika istakli bismo glavnu sestru koja je bila naša učenica, naša djelatnica, a sada suradnica.

  

Osnivanje Muškog pjevačkog zbora Magdalenići u Bedekovčini je 1995. godine inicirao Andrija Glumpak. Djelovao je u okviru Udruge umirovljenika, a vodio ga je Dragutin Car. S vremenom se rodila ideja da se zbor osamostali i promijeni ime. 1998. godine je održana osnivačka skupština na kojoj je dogovoreno ime Udruge i sva njena tijela. S vremenom su se mijenjali voditelji a djelovanje su proširili i na likovnu sekciju. 

Tijekom svih ovih godina Udruga uspješno surađuje s drugim udrugama u Bedekovčini,  Krapinsko-zagorskoj županiji, Republici Hrvatskoj i Europi. „Magdalenići“ su redoviti sudionici obilježavanja važnih datuma i obljetnica na području Općine Bedekovčina pa tako i u Srednjoj školi Bedekovčina. Uvijek nam se rado odazovu na pozive da svojim nastupom uveličaju nama važne trenutke. Zahvaljujemo im na toj susretljivosti.

Galerija.

 
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju