preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Work for Future (W4F – Rad za budućnost)

Autor: Krasnodor Mikša, 15. 6. 2020.

 

 

 

Novi Erasmus+, 129 000 eura vrijedan projekt, odobren je Srednjoj školi Bedekovčina.

Projekt Work for Future (W4F – Rad za budućnost) trajat će dvije godine (2020. – 2022.) i u sklopu njega učenici trogodišnjih zanimanja škole obavljat će stručnu praktičnu nastavu u Frankfurtu.

U Njemačku će tako otići zidari, tesari, keramičari-oblagači, monteri suhe gradnje, soboslikari-ličioci, instalateri grijanja i klimatizacije, plinoinstalateri i rukovatelji samohodnim građevinskim strojevima, sveukupno 50 učenika, podijeljenih u 4 mobilnosti.

Učenici će se tijekom dvotjedne praktične nastave upoznati s novim tehnologijama i načinima izvođenja radova u okviru održive gradnje. Ujedno će i uvježbavati metode korištenja suvremenih alata i izradu elemenata ili montažnih sklopova u kućama održive gradnje.

Uz učenike, u Njemačkoj će se usavršavati i nastavnici, i to: voditelj praktične nastave Srednje škole Bedekovčina, stručni učitelj i dva nastavnika stručnih predmeta u graditeljstvu. Svaki će od njih, ovisno o svome području, pratiti specifičnosti projektiranja i izgradnje kuća nulte potrošnje. Ta znanja upotrijebit će i primijeniti, osim u pisanju novih kurikuluma, i u ugradnji solarnih sustava na budućim objektima u sklopu škole.

U Srednjoj školi Bedekovčina traje i dvogodišnji Erasmus+ projekt namijenjen četverogodišnjim (građevinski i arhitektonski tehničar, fizioterapeutski tehničar) i petogodišnjim zanimanjima (medicinska sestra / tehničar opće njege) pod nazivom Future in our hands (Budućnost u našim rukama). Jedna mobilnost u sklopu ovog prjekta već je odrađena: učenici su obavljali stručnu praktičnu nastavu u Dublinu, Irska. Ovaj projekt vrijedan 212 000 eura nastavlja se mobilnostima u Irsku i Španjolsku za učenike i Češku i Austriju za nastavnike.

Namjena ovih projekata jest upoznavanje učenika s novim tehnologijama kako bi usvojili znanja i vještine za budućnost vlastitog zanimanja, što će im omogućiti i veću zapošljivost, a ujedno će se povećati vidljivost škole i strukovnih zanimanja koja su vrlo tražena i na čijoj promociji škola aktivno radi.

Projekti se provode pod pokroviteljstvom Agencije za mobilnost i u potpunosti su financirani od strane Europske unije.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju